کد خبر: 15078
1404/02/24 - 9:4


معاون امور جوانان اداره‌کل ورزش و جوانان استان زنجان در پاسخ به سؤال صدای زنجان مطرح کرد؛

بیش از 6500 نفر در صف دریافت وام ازدواج

حمیدرضا اسماعیلی: متاسفانه بانک‌ها به بهانه‌های مختلف از جمله ناقص بودن مدارک یا عدم تخصیص اعتبار، از پرداخت وام خودداری می‌کنند

پایگاه خبری صدای زنجان

پایگاه خبری صدای زنجان نیوز/ لیلا محمدی: در شرایطی که کمیسیون اصل 90 مجلس هشدار داده صف وام ازدواج در پایان سال 1404 به یک بحران برای کشور تبدیل خواهد شد، برخی از مسئولان در دولت و بانک مرکزی صحبت از ناکارآمدی این تسهیلات با توجه به هدف پرداخت آنها می‌کنند. حال با توجه به این اظهارات، سوال مهم آن است که آیا رویکرد دولت و بانک مرکزی در مقابل صف طولانی وام ازدواج و فرزندآوری، پاک کردن صورت‌مساله و تلاش برای توقف پرداخت این تسهیلات است یا با توجه به مشکلات اقتصادی کنونی و نیاز شدید جوانان تازه ازدواج‌کرده به این تسهیلات برای ساختن سرپناه، هدف دولت خدمت به مردم خواهد بود و رفع موانع پیش روی تسهیلات ازدواج؟

در حالی که شبکه بانکی در سال‌های 1402 و 1403 بیش از تکالیف قانونی خود وام ازدواج و فرزندآوری پرداخت کرد، برآوردهای کمیسیون اصل 90 مجلس حاکی از آن است که در پایان سال 1403 بیش از 700 هزار نفر در صف دریافت این تسهیلات بوده‌اند این انتظار در استان زنجان از سال گذشته تا کنون بیش از ۶ هزار و ۵۷۰ نفر است!

معطلی چندین ماهه زوجین برای دریافت وام ازدواج، صدای اداره کل جوانان استان به عنوان متولی این قشر را درآورده است؛ طبق مصوبه دولت، فرآیند پرداخت تسهیلات ازدواج باید بین ۲۰ روز تا یک ماه پس از تکمیل مدارک انجام شود، اما در عمل این زمان چندین ماه به طول می‌انجامد. بانک‌ها به بهانه‌های مختلف از جمله ناقص بودن مدارک یا عدم تخصیص اعتبار، از پرداخت وام خودداری می‌کنند.

اخیرا بانک مرکزی ضمن اخطار به بانک ها درباره پرداخت وام ازدواج و فرزند اعلام کرد: تاخیر در پرداخت این تسهیلات یا دریافت ضمانت فراتر از حدود این قانون تخلف محسوب شده و در مراجع ذی صلاح قابل پیگیری است.

با وجود این اخطار و طبق بررسی‌های صدای زنجان و تائید معاون امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان زنجان اغلب بانک‌ها به ضوابط جاری در خصوص پرداخت وام تکلیفی ازدواج به بهانه‌های مختلف بی‌توجهی می‌کنند تا جایی که صف متقاضیان این تسهیلات روز به روز طولانی‌تر می‌شود.

حمیدرضا اسماعیلی، معاون امور جوانان اداره‌کل ورزش و جوانان استان زنجان نیز ضمن تائید این موضوع به صدای زنجان گفت: استان زنجان به لحاظ رتبه‌بندی و درصد تحقق اعطای تسهیلات ازدواج رتبه ۱۷ را در کشور دارد، عملکرد بانک‌ها در این حوزه رضایت‌بخش نبوده است.

اسماعیلی اضافه کرد: پرداخت وام ازدواج در استان از طریق بانک‌های دولتی و خصوصی انجام می‌شود، در حالی که نقش ما در این زمینه بیشتر در حد دبیرخانه و پیگیری از شورای هماهنگی بانک‌ها است، متأسفانه حتی در خصوص بانک‌های دولتی نیز عملاً اختیارات ما محدود است و در مورد بانک‌های خصوصی نیز تقریباً هیچ کنترلی نداریم.

وی با اشاره به جلسات متعدد برگزارشده با نمایندگان بانک‌ها در سال گذشته، تصریح کرد: با وجود پیگیری‌ها و مطرح‌ کردن مطالبات جوانان،  نتیجه مطلوبی نرسیدیم. متاسفانه از مجموع ۱۶ هزار و ۳۵۲ نفری که در سال گذشته در سامانه ثبت‌ نام کرده بودند، تنها ۹ هزار و ۷۸۲ نفر موفق به دریافت وام شدند و بیش از ۶ هزار و ۵۷۰ نفر هنوز در انتظار دریافت تسهیلات هستند. بخشی از این تأخیر ممکن است به دلیل نقص مدارک باشد اما بخش عمده آن مربوط به عدم تخصیص اعتبار از سوی بانک مرکزی به بانک‌های استان است.

معاون امور جوانان اداره‌ کل ورزش و جوانان استان زنجان ضمن انتقاد از روند طولانی پرداخت وام در بانک‌ها عنوان کرد: طبق مصوبه دولت، فرآیند پرداخت تسهیلات ازدواج باید بین ۲۰ روز تا یک ماه پس از تکمیل مدارک انجام شود، اما در عمل این زمان چندین ماه به طول می‌انجامد اما بانک‌ها به بهانه‌های مختلف از جمله ناقص بودن مدارک یا عدم تخصیص اعتبار، از پرداخت وام خودداری می‌کنند.

به گفته اسماعیلی؛ در حالی‌ که میانگین پرداخت وام ازدواج در زنجان حدود ۵۹.۸۲ درصد است، سهم پرداختی در زنجان با توجه به میانگین کشوری مقداری عقب‌تر است. با توجه به افزایش مستمر متقاضیان نمی‌توان انتظار صفر شدن این آمار را داشت، اما ضروری است که روند پرداخت تسهیلات تسریع و سامان‌دهی شود.

در شرایطی که کمیسیون اصل 90 مجلس هشدار داده صف وام ازدواج در پایان سال 1404 به یک بحران برای کشور تبدیل خواهد شد، برخی از مسئولان در دولت و بانک مرکزی صحبت از ناکارآمدی این تسهیلات با توجه به هدف پرداخت آنها می‌کنند.

حال با توجه به این اظهارات، سوال مهم آن است که آیا رویکرد دولت و بانک مرکزی در مقابل صف طولانی وام ازدواج و فرزندآوری، پاک کردن صورت‌مساله و تلاش برای توقف پرداخت این تسهیلات است یا با توجه به مشکلات اقتصادی کنونی و نیاز شدید جوانان تازه ازدواج‌کرده به این تسهیلات برای ساختن سرپناه، هدف دولت خدمت به مردم خواهد بود و رفع موانع پیش روی تسهیلات ازدواج؟

انتهای پیام/


اقدام کننده: مسئول تحریریه

صدای زنجانوام ازدواجفرزندآوریلیلا محمدی
sedayezanjannews.ir/nx15078


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»