کد خبر: 14438
1403/12/12 - 15:44


در کنفرانس مطبوعاتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان مطرح شد؛

کسری 1/4 همتی در دانشگاه علوم پزشکی زنجان

سعید سرداری: مطالبه دانشگاه علوم پزشکی از بیمه‌ها 900 میلیارد تومان است / رئیس اورژانس استان: بازگشت آمبولانس‌های پیر!

پایگاه خبری صدای زنجان

پایگاه خبری صدای زنجان نیوز/ سمیه محرمی: رئیس دانشگاه علوم پزشکس زنجان با اشاره به کسری بودجه 1.4 همتی موجود در دانشگاه گفت: امید میرود مشکلات به وجود آمده بین بیمه و مراکز ارائهکننده خدمات درمانی حل شود، ضمن اینکه مطالبات این دانشگاه از بیمهها 900 میلیارد تومان است.

نشست خبری سعید سرداری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان 12 اسفندماه 1403 با محوریت پویش «نه به تصادفات» در سالن همایش روزبه آیتالله موسوی برگزار شد.

سعید سرداری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان در این نشست با اشاره به افزایش 569 درصدی تصادفات از سال 1380 تاکنون اظهار کرد: پویش نه به تصادفات با هدف کاهش تصادفات در نوروز اجرایی میشود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با بیان اینکه حدود 35 تا 50 همت از درآمد کشور صرف خسارتهای ناشی از تصادفات میشود، اضافه کرد: این میزان حدود 3 تا 3.5 درصد از درآمد ناخالص ملی (GDP) را شامل میشود که عدد بسیار بزرگی است.

وی با اشاره به اینکه در طول دوران هشت سال دفاع مقدس 23 هزار شهید تقدیم شده است، افزود: به طور متوسط روزانه 43 تا 55 نفر در جادهها کشته میشوند که حدود 70 تا 80 درصد این تصادفات جادهای و 20 تا 30 درصد شهری هستند.

سرداری با بیان اینکه حدود 23 دستگاه با موضوع تصادفات درگیر هستند که مهمترین آنها وزارت بهداشت و درمان است، تصریح کرد: 30 درصد عوامل مرتبط با سلامت به وزارت بهداشت و درمان و 70 درصد به ارگانهای دیگر مرتبط است که ضرورت دارد برای ارتقای شاخص سلامت، آن 70 درصد را فعال کنیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با اشاره به اینکه هر تصادف سه عامل اصلی شامل نیروی انسانی، وسایل نقلیه و جاده دارد، گفت: مهمترین عامل، نیروی انسانی است که عواملی مانند استرس، خستگی و شرایط جوی بر آن تأثیرگذار است.

وی با بیان اینکه استفاده از کمربند ایمنی، پرهیز از رانندگی در حالت خستگی، سرعت غیرمجاز و سبقت غیرمجاز برای کاهش تصادفات بسیار مهم است، افزود: هدف اصلی پویش نه به تصادفات فرهنگسازی، ارتقای فرهنگ رانندگی، افزایش نظارت، توجه به زیرساختهای جادهای، اصول ایمنی و نقاط حادثهخیز و بهبود خدمات اورژانس است.

کسری 1.4 همتی در دانشگاه علوم پزشکی زنجان

سرداری با اشاره به کسری بودجه 1.4 همتی موجود در دانشگاه گفت: امید میرود مشکلات به وجود آمده بین بیمه و مراکز ارائهکننده خدمات درمانی حل شود، ضمن اینکه مطالبات این دانشگاه از بیمهها 900 میلیارد تومان است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با بیان اینکه شرایط اقتصادی و مالی دانشگاه نشات گرفته از شرایط جامعه است، افزود: مشکلات موجود را ناشی از مشکلات جامعه است ولی باید توجه داشت که خدمات درمانی در هر شرایطی ارائه میشود.

 کدهای سکتههای قلبی و حاد مغزی در نوروز به طور جدی فعال است

علیرضا آرمانی کیان معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان نیز در این جلسه با اشاره به آمار مراجعین به بیمارستانهای استان در سال 1402 با 1403 اظهار کرد: مقایسهها نشان میدهد اختلاف زیادی در مراجعین سرپایی و درمانی بستریها وجود نداشته است و تعداد بستریها بیمارستانی استان در بازه 25 اسفند 1402 تا 15 فروردین 1403، 10 هزار و 758 نفر و تعداد سرپاییها هم 71 هزار و 37 نفر ثبت شده است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان با بیان اینکه بیمارستانهای استان خدمات فوق تخصص تا گروههای پرستاری و درمانی در تعطیلات نوروزی آماده خدمترسانی هستند، اضافه کرد: طبق روال گذشته، ارتباط بین مراکز دولتی و خصوصی تنگاتنگ خواهد بود تا مشکلی به وجود نیاید.

آرمانیکیان با بیان اینکه تیمهای پاسخگو در تعطیلات نوروز در سطح ستاد معاونت درمان فعال خواهند بود، گفت: تیمهای ارزیابی سریع، پشتیبانی و کمیته بحران برای همه بیمارستانها تعیین و فعال خواهد شد.

وی با بیان اینکه برای بالا بردن ظرفیت پاسخگویی اعلام جانشین در همه پستهای مدیریتی و درمانی نیز انجام شده است، افزود: بخش اورژانس و تمام بخشهای ویژه و دیالیز در همه بیمارستانهای دانشگاهی فعال خواهند بود.

آرمانکیان گفت: در این ایام، کدهای 247 و 724 مرتبط با سکتههای قلبی و سکته حاد مغزی به طور جدی فعال خواهد بود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان با تاکید بر اینکه مراکز تصویربرداری تمام بیمارستانهای استان در تعطیلات نوروز فعال خواهد بود، گفت: برای بیماران خاص و صعبالعلاج هماهنگی لازم صورت گرفته است تا وقفهای در خدمترسانی به وجود نیاید.

1880 تخت در زنجان فعال است

وی با بیان اینکه هماکنون یک هزار و 880 تخت بیمارستانی و غیر بیمارستانی در استان فعال است، اضافه کرد: این تعداد تخت در استان ثابت بوده که زنجان نسبت به میانگین کشوری با 1.8 در 100 هزار نفر و بالاتر از میانگین کشوری است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان خاطر نشان کرد: با توجه به ساخت و سازهای صورت گرفته در بخش الحاقی بیمارستان ولی عصر با پیشرفت 50 درصدی، 400 تخت به مجموعه تختهای استان اضافه خواهد شد.

وی خاطر نشان کرد: با تکمیل 200 تخت بیمارستانهای ولایت خرمدره و حضرت رسول اکرم (ص) خدابنده، چشم انداز بسیار خوبی در افزایش تختهای بیمارستانی استان متصور است.

25 آمبولانس تعمیرشده در زنجان به چرخه فعالیت بازگشت

ابراهیم خسروشاهی، رئیس اورژانس استان زنجان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه تعداد مصدومان و فوتیهای تصادفات در کشور بهاندازه شهدای جنگ تحمیلی است، گفت: در استان، افزایش 100 درصدی فوتیهای تصادفات قبل از رسیدن اورژانس، در سال 1402 روی داده است.

رئیس اورژانس استان زنجان با بیان اینکه تصادفات ترافیکی یکی از مهمترین چالشهای کشور است، اظهار کرد: تعداد زیادی از افراد در اثر تصادفات عزیزان خود را ازدستدادهاند و حتی خانواده رئیسجمهور نیز یکی از قربانیان تصادفات ترافیکی بوده است.

وی با اشاره به اینکه بازه سنی 25 تا 40 سال بیشترین آمار تصادفات را به خود اختصاص میدهد، افزود: علاوه بر فوت، مصدومیتها و معلولیتهای ناشی از تصادفات نیز بسیار قابلتوجه است.

رئیس اورژانس استان زنجان با اشاره به آمار مأموریتهای اورژانس در نوروز سالهای 1401، 1402 و 1403، گفت: تعداد مأموریتها از یک هزار و 275 مورد در سال 1401 به یک هزار و 575 مورد در سال 1402 و یک هزار و 452 مورد در سال 1403 تغییر کرده است که این کاهش در سال 1403 به دلیل تلاقی با ماه مبارک رمضان بوده است.

وی با بیان اینکه تعداد مصدومیتها نیز از یک هزار و 678 نفر در سال 1401 به 274 نفر در سال 1402 و 774 نفر در سال 1403 تغییر کرده است، افزود: از این تعداد، یک هزار و 316 نفر در سال 1401، یک هزار و 645 نفر در سال 1402 و یک هزار و 365 نفر در سال 1403 به بیمارستان منتقل شدهاند.

خسروشاهی با ابراز تأسف از افزایش 100 درصدی فوتیهای قبل از رسیدن اورژانس در صحنه تصادف در سال 1402 نسبت به سال 1401، گفت: در سال 1401، 10 مورد فوت قبل از رسیدن اورژانس داشتیم که این تعداد در سال 1402 به 20 مورد افزایش یافت و در سال 1403 باز هم به 10 مورد کاهش پیدا کرد.

رئیس اورژانس استان زنجان با اشاره به پیشبینی افزایش مسافرتها در نیمه دوم تعطیلات نوروزی، از آمادگی کامل 63 پایگاه اورژانس در سطح استان برای خدمترسانی به مسافران خبر داد. وی با بیان اینکه 22 پایگاه شهری، 40 پایگاه جادهای و یک پایگاه اورژانس هوایی در استان فعال هستند، افزود: در طول ایام نوروز، ایستگاههای سلامت نوروزی نیز در هر شهرستان برپا شده است.

خسروشاهی با اشاره به نصب پرچمهای سهرنگ در نزدیکی پایگاههای اورژانس جادهای برای شناسایی آسانتر آنها توسط مسافران، گفت: اورژانس هوایی نیز در صورت مساعد بودن شرایط جوی، از زمان طلوع تا غروب آفتاب در خدمت هموطنان خواهد بود. رئیس اورژانس استان زنجان در ادامه در پاسخ به سئوال صدای زنجان در مورد وضعیت تجهیزات اورژانس زنجان به عمر بالای آمبولانسهای به کارگیری شده در اورژانس اشاره کرد و افزود: تاکنون پنج آمبولانس جدید، ساخت سال 2018 تحویل اورژانس پیش بیمارستانی استان شده است.  وی اضافه کرد: با اقدامات انجام شده، از 35 آمبولانس دپو شده در تعمیرگاههای زنجان 25 آمبولانس پس از تعمیرات به چرخه خدماترسانی بازگشته است.

رئیس اورژانس استان زنجان گفت: طبق توافقات صورت گرفته هزار دستگاه آمبولانس به ناوگان کشور اضافه خواهد شد که به طور قطع از این تعداد، 10 تا 13 آمبولانس هم سهمیه استان زنجان خواهد بود.


اقدام کننده: مسئول تحریریه

صدای زنجاناورژانسآمبولانسسمیه محرمی
sedayezanjannews.ir/nx14438


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»