دبیر جشنواره حلواپزان شهر زنجان گفت: این جشنواره از سال آینده به صورت کشوری برگزار میشود که نقش مهمی در معرفی و ثبت غذاهای محلی زنجان و سایر استانها ایفا میکند
پایگاه خبری صدای زنجان نیوز/ دبیر جشنواره حلواپزان شهر زنجان گفت: این
جشنواره از سال آینده به صورت کشوری برگزار میشود که نقش مهمی در معرفی و ثبت غذاهای
محلی زنجان و سایر استانها ایفا میکند.
ناصر خلیلی شامگاه سه شنبه در حاشیه اختتامیه این آئین در محل تاریخی کارخانه
کبریت زنجان، در جمع خبرنگاران، برگزاری اولین آیین حلواپزان در زنجان را گامی در
راستای احیای سنت نذری و احسان و همچنین ایجاد فضایی برای رقابت و معرفی غذاهای
بومی و گمنام زنجان ذکر کرد.
وی با
اشاره به موضوع فضای نذر و احسان در استان، گفت:طبق بررسی ها به این نتیجه رسیدیم
که برای اولین سال در زنجان این رویداد را با نام آیین حلواپزان برگزار کنیم.
خلیلی
با بیان اینکه برنامه امسال با تاخیر آغاز و در مدت ۱۱ روز برگزار شد، افزود: تلاش
می کنیم از سال آینده این آیین در زمان مقرر و به صورت گستردهتر برگزار شود.
وی به
نگاه چند وجهی این جشنواره اشاره کرد و گفت: یک بخش این جشنواره، بحث احسان و نذری
است و بخش دوم، ایجاد لذت رقابت و مسابقه را در بر می گیرد که از سال آینده یک تا
دو غذای زنجان که گمنام بود طبق مقرراتی به نام شهر زنجان ثبت خواهد شد.
مدیرعامل
موسسه خیریه ترنم مهر باران نیز در این جشنواره با بیان اینکه در مرحله اول
مسابقه، ۷۵ نوع حلوا توسط هیات داوران که از آشپزان و داوران برجسته زنجانی بودند،
ارزیابی شد، ادامه داد: داوران با ملاکهای مخصوص و بدون نام، غذاها را از ۱۲ منظر
انتخاب کردند.
شهلا
طاهری اظهار داشت: امروز ۱۵ غذا از مرحله اول به مرحله دوم راه یافتهاند که از
بین آنها پنج غذا بهعنوان ویژه،سه غذا به عنوان اول، دوم و سوم انتخاب و جوایز
نفیس و لوح تقدیری به آنها اهدا شد.
منبع/ ایرنا