کد خبر: 15819
1404/05/06 - 8:12


صدای زنجان از افزایش جهانی مواد اولیه صنعت ساختمان نظیر میلگرد با توجه به کاهش تولید تحت تاثیر ناترازی‌های انرزی در داخل کشور گزارش می‌دهد؛

نرخ‌های آهنین!

فعال صنعت ساختمان: میلگرد یکی از اصلی‌ترین مصالح اسکلت فلزی است، وقتی قیمت میلگرد بالا می‌رود، هزینه سازه و فونداسیون افزایش یافته و در نتیجه، هزینه نهایی ساخت هر متر مربع افزایش پیدا می‌کند

پایگاه خبری صدای زنجان

پایگاه خبری صدای زنجان نیوز/ لیلا محمدی: افزایش قیمت جهانی آهن، ناترازی انرژی، افزایش هزینه دستمزد کارگر، افزایش حمل و نقل، افزایش بیمه و مالیات و رفتارهای سفته‌بازانه و احتکار شرایط تولید و عرضه را سخت‌تر از آهن کرده به گونه‌ای که قیمت نهایی میلگرد در بازار آنچنان بالا رفته که بیم جهش دوباره قیمت مسکن و اجاره‌بها، تعطیلی یا رکود در صنایع وابسته به فولاد و ساخت‌وساز می‌رود.

شرایط بازار میلگرد با توجه به کاهش تولید تحت تاثیر ناترازی انرژی و قطعی برق و گاز صنایع، خصوصا صنایع فولادی باعث شد تا روند افزایشی قیمت میلگرد حتی در شرایطی که رکود بر بازار حاکم بود، تداوم داشته باشد.

قیمت میلگرد در بازار متفاوت است. مثلا میلگرد 16 آجدار A3 ذوب آهن اصفهان با نرخ حدود 40 هزار و 100 تومان قیمت‌گذاری شده است. قیمت میلگرد 16 آجدار A3 فولاد بافق یزد نیز با قیمت حدود 33 هزار و 900 تومان در حال معامله است.

میلگرد 14 آجدار A3 فولاد ظفر بناب هم با ارزش با نرخ حدود 39 هزار و 500 تومان به دست مصرف‌کننده می‌‌رسد. میلگرد 20 ساده A1 فولاد کویر کاشان هم با قیمت حدود 42 هزار تومان به فروش می‌رود.

جواد نوروزی، فعال بازار مسکن در گفت‌وگو با صدای زنجان با بیان اینکه افزایش قیمت جهانی مواد اولیه، افزایش قیمت جهانی سنگ‌آهن، قراضه آهن، و بعضی مواد مصرفی از جمله دلایل افزایش قیمت است، عنوان می‌کند: وقتی هزینه تولید فولاد در جهان بالا می‌رود، طبیعی است که ما هم در داخل کشور دچار افزایش قیمت شویم.  نوسانات نرخ ارز و تغییرات لحظه‌ای قیمت دلار سبب شده تا تولیدکننده نتواند قیمت دقیق برای آینده تعیین کند. از سوی دیگر وقتی دلار گران می‌شود، هزینه واردات مواد اولیه و حتی قطعات دستگاه‌ها بالا می‌رود که نتیجه آن بی‌ثباتی در بازار فولاد و میلگرد است.

فعال صنعت ساختمان که معتقد است قطعی برق و گاز در کارخانجات فولاد عاملی برای افزایش قیمت میلگرد است، توضیح می‌دهد؛ به ویژه در تابستان‌ها، قطعی برق برنامه‌ریزی‌شده یا اضطراری داریم. وقتی برق یا گاز قطع می‌شود، کارخانه و واحدهای تولیدی توانایی تولید با حداکثر ظرفیت را ندارند این یعنی عرضه کمتر، قیمت محصول نهایی بالاتر!

وی با اشاره به افزایش هزینه‌های جانبی تولید می‌افزاید: افزایش هزینه حقوق و دستمزد کارگرها، افزایش کرایه حمل‌ونقل، بیمه، مالیات و هزینه انرژی (برق و گاز) بر قیمت تمام‌شده تاثیر مستقیم دارد. از سوی دیگر  رفتارهای سفته‌بازانه و احتکار این شرایط را تشدید می‌کند. متاسفانه بعضی از فروشنده‌ها و توزیع‌کننده‌ها عمداً میلگرد را نگه داشته و وارد بازار نمی‌کنند با این کار عرضه کم شده و قیمت‌ها بالا می‌رود که این این دستکاری بازار به ضرر مصرف‌کننده نهایی تمام می‌شود.

نوروزی مشکلات حمل‌ونقل و لجستیک را دیگر عاملی برای افزایش میلگرد دانسته و می‌گوید: افزایش هزینه حمل بار و سخت‌گیری‌های حمل جاده‌ای باعث شده تحویل میلگرد به پروژه‌ها سخت‌تر شود. بعضاً مسئولان اجرایی در پروژه‌ها با تأخیر، مصالح دریافت می‌کنند که طبیعتا در قیمت نهایی مسکن نقش خواهد داشت.

وی ادامه می‌دهد: میلگرد یکی از اصلی‌ترین مصالح اسکلت فلزی است، وقتی قیمت میلگرد بالا می‌رود، هزینه سازه و فونداسیون افزایش یافته و در نتیجه، هزینه نهایی ساخت هر متر مربع افزایش پیدا می‌کند. کاهش توان سازندگان برای شروع یا ادامه پروژه‌ها خیلی از سازنده‌ها که با بودجه محدود کار می‌کنند نتیجه این افزایش قیمت میلگرد است. این دست از فعالان ساختمام به ناچار پروژه را متوقف کرده یا نیمه‌کاره رها می‌کنند. حتی در مشارکت‌های ساختمانی هم تعهدات دو طرف به‌خاطر این افزایش هزینه‌ها دچار مشکل می‌شود.

نوروزی افزایش قیمت مسکن برای مصرف‌کننده نهایی را از دیگر تبعات افزایش مصالح ساختمانی از جمله میلگرد عنوان کرده و می‌گوید: وقتی هزینه ساخت بالا برود، سازنده مجبور می‌شود تا قیمت فروش را افزایش دهد، نتیجه‌ آن این که خریدار واقعی دیگر توان خرید خانه نخواهد داشت، به تدریج رکود شدیدتر شده و بازار مصرفی مسکن از حرکت می‌ایستد. ضربه به پروژه‌های عمرانی دولتی و پیمانکاری از تبعات این شرایط است و اگر این وضعیت ادامه پیدا کند و راهکاری برای ان ارائه نشود در آینده نزدیک رکود بیشتر در بازار مسکن، کاهش شدید ساخت‌وسازهای شخصی و دولتی، افزایش فاصله بین تقاضا و عرضه مسکن، جهش دوباره قیمت مسکن و اجاره‌بها، تعطیلی یا رکود در صنایع وابسته به فولاد و ساخت‌وساز را شاهد خواهیم شد.

انتهای پیام/

اقدام کننده: مسئول تحریریه

صدای زنجانمیلگرد ساختمانمالیاتلیلا محمدی
sedayezanjannews.ir/nx15819


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»