کد خبر: 15374
1404/03/20 - 11:15


معاون غذا و داروی دانشگاه علوم‌پزشکی زنجان:

کمبود مقطعی انسولین در زنجان رفع شد

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم‌پزشکی زنجان گفت: طی ماه‌های گذشته در سطح کشور با کمبودهایی در عرضه انسولین مواجه بوده‌ایم و این کمبودها اغلب به صورت مقطعی بوده و اکنون کمبود مقطعی انسولین نداریم.

پایگاه خبری صدای زنجان

پایگاه خبری صدای زنجان نیوز/ معاون غذا و داروی دانشگاه علوم‌پزشکی زنجان گفت: طی ماه‌های گذشته در سطح کشور با کمبودهایی در عرضه انسولین مواجه بوده‌ایم و این کمبودها اغلب به صورت مقطعی بوده و اکنون کمبود مقطعی انسولین نداریم.

مهدی بیگدلی با بیان اینکه در راستای بهبود دسترسی همشهریان به داروی حیاتی انسولین در شهرستان‌ها از جمله چهار داروخانه منتخب در سطح شهر ابهر برای توزیع داروی انسولین در نظر گرفته شدند، اظهار کرد: این اقدام به‌منظور سهولت در تأمین دارو برای بیماران دیابتی صورت گرفته است تا از مشکلاتی نظیر صف‌های طولانی، مراجعه‌های مکرر و جستجوی فراوان برای یافتن انسولین جلوگیری شود.

وی با بیان اینکه این داروخانه‌ها با هماهنگی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و نظارت دقیق سازمان غذا و دارو به‌صورت منظم سهمیه انسولین را دریافت و به بیماران واجد شرایط ارائه می‌کنند، افزود: طی ماه‌های گذشته در سطح کشور با کمبودهایی در عرضه انسولین مواجه بودیم. این کمبودها اغلب به صورت مقطعی رخ داده‌اند و قابل حل شدن است و عوامل مختلفی از جمله افزایش میزان مصرف، تغییرات ارزی، مشکلات واردات و تغییر در سیاست‌های تجویز پزشکان در آن دخیل بوده‌اند و اکنون کمبود مقطعی انسولین نداریم.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم‌پزشکی زنجان با اشاره به اینکه یکی از دلایل اصلی افزایش تقاضا قرار گرفتن انسولین‌های قلمی در فهرست داروهای تحت پوشش بیمه‌ای بوده است، ابراز کرد: این موضوع موجب شده پزشکان گرایش بیش‌تری به تجویز انسولین‌های قلمی داشته باشند چراکه استفاده از آن‌ها برای بیماران آسان‌تر بوده و درد کم.تری نیز به همراه دارد.

وی تأکید کرد: در حال حاضر طبق اعلام مسئولان حوزه دارو در استان زنجان کمبود قابل توجهی از نظر موجودی انسولین در سطح داروخانه‌های منتخب مشاهده نمی‌شود و توزیع دارو در استان به روال عادی خود بازگشته است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم‌پزشکی زنجان با اشاره به اینکه البته ممکن است در برخی بازه‌های زمانی شاهد کمبود موقت برخی از انواع خاص انسولین باشیم که آن نیز با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده به‌زودی برطرف می‌شود، عنوان کرد: از شهروندان نیز انتظار می‌رود که در صورت نیاز واقعی به انسولین با مراجعه به داروخانه‌ها و ارائه نسخه معتبر پزشک نسبت به دریافت داروی خود اقدام کنند و از خرید بیش از نیاز خودداری کنند تا دارو به‌طور عادلانه در بین همه بیماران توزیع شود.

بیگدلی گفت: با تداوم نظارت و برنامه‌ریزی مناسب امید است که روند تأمین و توزیع انسولین در استان همچنان پایدار بماند و بیماران دیابتی با اطمینان خاطر از دسترسی به این داروی حیاتی بهره‌مند شوند.

منبع/ موج رسا

اقدام کننده: مسئول تحریریه

صدای زنجانانسولیندانشگاه علوم‌پزشکیبیماران دیابتی
sedayezanjannews.ir/nx15374


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»