مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان: جشنواره ملی آش 24 تا 28 شهریورماه 1404 در محل نمایشگاههای دائمی کاسپین زنجان برگزار میشود/شهردار زنجان: اعتقاد ما بر این است که باید به هر بهانهای نشاط و شادابی را به شهروندان زنجانی هدیه کنیم
پایگاه خبری صدای زنجان نیوز/ سمیه محرمی: نشست خبری هجدهمین دوره جشنواره ملی آش با حضور مدیر کل میراث فرهنگی،
صنایع دستی و گردشگری استان زنجان و شهردار زنجان سهشنبه 19 شهریورماه 1404 با حضور
اصحاب رسانه برگزار شد.
سید میکائیل موسوی مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی
و گردشگری استان زنجان در این جلسه اظهار کرد: هجدهمین دوره جشنواره ملی آش 24 تا
28 شهریورماه 1404 در محل نمایشگاههای دائمی کاسپین زنجان برگزار میشود.
مدیر کل
میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان با اشاره به اینکه این دوره هجدهمین
دوره جشنواره ملی آش است، افزود: همزمان با جشنواره آش، نوزدهمین نمایشگاه ملی صنایع
دستی در زنجان برگزار خواهد شد.
وی با بیان
اینکه آشپزان و صنعتگران 31 استان در این جشنواره حضور دارند، افزود: حداقل هر استان
با چهار غرفه به همچنین آش آشهای کشوری در این جشنواره شرکت میکنند.
موسوی با
اشاره به اینکه این رویداد فرهنگی و اجتماعی یکی از مهمترین جشنوارههای ملی در حوزه
آشپزی ایرانی است، ادامه داد: فرصتی مناسب برای معرفی دستاوردهای فرهنگی، هنری و صنایع
دستی مناطق مختلف کشور فراهم خواهد کرد.
مدیر کل
میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان با بیان اینکه در این دوره از جشنواره،
استانها با حداقل چهار غرفه برای معرفی آشهای سنتی و غذاهای محلی خود شرکت خواهند
کرد، بیان کرد: هر استان بهویژه در حوزه آشها، با فرهنگ غذایی خاص خود در این جشنواره
حاضر خواهد بود و بازدیدکنندگان میتوانند با طعمهای مختلف و متنوع آشهای ایرانی
آشنا شوند.
وی افزود:
این جشنواره نهتنها برای آشپزهای حرفهای، بلکه برای افرادی که به دنبال معرفی و حفظ
سنتهای غذایی هستند نیز فرصتی طلایی خواهد بود.
مدیرکل
میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان اضافه کرد: در راستای برگزاری این
جشنواره، مسابقات پیشرویدادی تحت عنوان پیشرویداد آش برای آشپزان زنجانی برگزار خواهد
شد. وی با اشاره به اینکه استقبال آشپزان زنجانی از این جشنواره بسیار بالا است، افزود:
به همین دلیل مسابقات انتخاب بهترین آشپزان استان و دعوت آنها برای حضور در جشنواره
ملی آش انجام میشود و بر اساس این طرح، برگزیدگان مسابقات پیشرویدادی از زنجان به
جشنواره ملی آش دعوت خواهند شد تا در کنار دیگر آشپزان از استانهای مختلف کشور، حضور
پیدا کنند.
موسوی با
بیان اینکه در یکی از بخشهای ویژه این دوره از جشنواره، حضور دانشجویان خارجی که در
دانشگاههای ایران تحصیل میکنند، برای معرفی آشها و غذاهای محلی کشورهای مختلف برنامهریزی
شده است، گفت: این اقدام بهمنظور ترویج تبادل فرهنگی و معرفی غذاهای محلی کشورهای
مختلف بهویژه در میان نسل جوان صورت میگیرد.
مدیر کل
میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان با بیان اینکه این دانشجویان از کشورهای
مختلف در غرفههای خود آشهای سنتی کشورشان را به بازدیدکنندگان ارائه خواهند داد،
تصریح کرد: این رویداد فرصتی است تا در کنار آن، تجربیات فرهنگی خود را با دیگران به
اشتراک خواهند گذاشت.
وی با بیان
اینکه یکی دیگر از جذابیتهای این جشنواره، حضور سیاهچادرهای عشایری است که در آنها
نانهای سنتی و غذاهای محلی عشایر به نمایش گذاشته خواهد شد، ادامه داد: عشایر در این
جشنواره علاوه بر پخت نانهای سنتی خود، به معرفی سایر محصولات محلی و صنایع دستی نیز
خواهند پرداخت.
موسوی خاطر
نشان کرد: این بخش از جشنواره بهویژه برای کسانی که علاقهمند به شناخت فرهنگهای
بومی و سبک زندگی عشایری هستند، بسیار جذاب خواهد بود.
جشنواره
ملی آش فرصت مناسبی برای معرفی سوغات و خوراکیهای محلی است
مدیر کل
میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان با بیان اینکه جشنواره ملی آش علاوه
بر آشها، فرصت مناسبی برای معرفی سوغات و خوراکیهای محلی از سایر استانهای کشور
فراهم میکند، عنوان کرد: بازدیدکنندگان در این نمایشگاه میتوانند از سوغات مخصوص
هر استان، از جمله شیرینیها، مرباها، و محصولات غذایی محلی دیدن کنند. این بخش از
جشنواره بهویژه برای گردشگران و علاقهمندان به خرید سوغات، جذاب و هیجانانگیز خواهد
بود.
وی با بیان
اینکه این جشنواره علاوه بر تقویت فرهنگ آشپزی و صنایع دستی، میتواند بهعنوان یک
عامل مهم در توسعه نشاط اجتماعی در میان مردم عمل کند، ادامه داد: دولت و رهبری نیز
همواره بر لزوم توسعه نشاط اجتماعی و تقویت روحیه همبستگی در میان مردم تأکید داشتهاند
و ما معتقدیم
که جشنواره آش میتواند در تحقق این اهداف نقش مهمی ایفا کند.
موسوی همچنین
اضافه کرد: این جشنواره میتواند به تقویت گردشگری داخلی کمک کرده و فرصتی مناسب برای
تعامل و تبادل فرهنگی میان مردم و گردشگران فراهم آورد.
مدیر کل
میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان با بیان اینکه یکی از نکات مهم در
این دوره از جشنواره، برنامهریزی برای جذب گردشگران از سایر استانها بهویژه تهران
است. برای این منظور، تورهای گردشگری ویژه از طریق قطار و اتوبوس برای بازدید از جشنواره
پیشبینی شده است، تصریح کرد: این تورها بهمنظور افزایش دسترسی و حضور بیشتر مردم
در این رویداد فرهنگی در نظر گرفته شدهاند.
وی خاطر
نشان کرد: در پایان جشنواره، از برترین آشپزان و غرفهداران تقدیر خواهد شد و بهعنوان
نمادی از همبستگی ملی و احترام به سنتهای فرهنگی، مراسم اختتامیه برگزار خواهد شد.
موسوی با
بیان اینکه این جشنواره یکی از بزرگترین و مهمترین رویدادهای فرهنگی و اجتماعی در
استان زنجان است، عنوان کرد: انتظار میرود با حضور پرشور مردم و شرکتکنندگان، به
یکی از مهمترین جشنوارههای ملی آش و صنایع دستی کشور تبدیل شود.
به هر بهانهای نشاط و شادابی را به شهروندان زنجانی
هدیه میکنیم
منصور سلطانی
محمدی، شهردار زنجان نیز در نشست خبری هجدهمین جشنواره ملی آش ایرانی، با اشاره به
اینکه در راستای برنامهریزیهای صورت گرفته توسط همکاران و سایر حوزههای مدیریت شهری،
تلاش میکنیم تا شهریورماه شاد و با نشاطی را برای شهروندان زنجانی و هم استانیهای
عزیزمان رقم بزنیم، اظهار کرد: برگزاری موفق جشنواره شادواره در پارک بانوان در اوایل
شهریور ماه صورت گرفته و بلافاصله پس از خاتمه این برنامه، هجدهمین دوره جشنواره ملی
آش ایرانی را برای شهروندان برگزار خواهیم کرد.
وی با بیان
اینکه اعتقاد ما بر این است که باید به هر بهانهای نشاط و شادابی را به شهروندان زنجانی
هدیه کنیم و در این راستا، از تمام ظرفیتهای شهرداری و همافزایی با سایر دستگاهها
بهره خواهیم برد، گفت: علاوه بر برنامههای جاری، جلسهای با مدیر کل میراث فرهنگی،
صنایع دستی و گردشگری استان زنجان داشتیم و سعی خواهیم کرد فضای مناسبی را در مجموعه
کارخانه کبریت (منظومه سرزمین میدان) برای دوستان صنایع دستی فراهم کنیم تا گامهای
موثری در راستای تقویت این حوزه برداشته شود.
رشد 30
درصد اقامت و ۸۰ میلیارد فروش صنایع دستی در نوروز
داود آبیان،
معاون گردشگری ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان، نیز در نشست
خبری هجدهمین جشنواره ملی آش ایرانی با اشاره به پایش حضور گردشگران از طریق دادههای
تلفن همراه، اظهار کرد: براساس دادههای وزارت ارتباطات، زنجان در ایام ستاد خدمات
سفر امسال، رتبه هفتم کشوری را در جهش رشد گردشگر کسب کرد.
آبیان افزود:
در بخش اقامتی نیز، ضریب اشغال هتلها و مراکز اقامتی استان در ایام نوروز شاهد رشد
قابل توجهی بوده است. همچنین، میزان فروش صنایع دستی با برند سوغات سفر در ایام نوروز،
بالغ بر ۸۰ میلیارد تومان بوده که هم به اشتغالزایی و هم به گردش مالی بازار کمک شایانی
کرده است.
معاون گردشگری
ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان با بیان اینکه رویکرد جدید
جشنواره آش را درمان و پیشگیری از بیماریها، به ویژه سرطان از طریق غذا عنوان کرد
و گفت: با کمک مراکز پزشکی و دانشگاه علوم پزشکی، این رویکرد جدید را به عنوان محصول
خردمندانه در جشنواره امسال گنجاندهایم.
وی به هدایت
تورهای تخصصی سرآشپزی و خوراک با همکاری فدراسیون آشپزی بینالمللی و تشکلهای گردشگری
اشاره کرد و افزود: آسیبشناسی جشنواره همواره انجام میشود و بازخوردهای سال گذشته
منجر به تنوع برنامهها شده است.
انتهای
پیام/