کد خبر: 15771
1404/04/31 - 9:16


۱۵۱۴ درخواست اصلاح عنوان شغلی در زنجان رسیدگی شد

مدیر کل تامین اجتماعی استان زنجان گفت: در سال‌های اخیر، تعداد درخواست‌های اصلاح عنوان شغلی به شدت افزایش یافته است، به طوری که در سال ۱۴۰۳، اداره کار و شعبات بیمه تامین اجتماعی استان هرکدام ۷۵۷ مورد را بررسی کرده‌اند

پایگاه خبری صدای زنجان

پایگاه خبری صدای زنجان نیوز/ مدیر کل تامین اجتماعی استان زنجان گفت: در سال‌های اخیر، تعداد درخواست‌های اصلاح عنوان شغلی به شدت افزایش یافته است، به طوری که در سال ۱۴۰۳، اداره کار و شعبات بیمه تامین اجتماعی استان هرکدام ۷۵۷ مورد را بررسی کرده‌اند.

محمدرضا اسکندری با بیان اینکه در حوزه اصلاح سوابق شغلی، کمیته‌هایی تشکیل شده‌اند که بر اساس مدارک و مستندات، نظر نهایی را درباره عنوان شغلی کارگر در سالهای مختلف اعلام می کنند، گفت: این فرآیند به دلیل شکایات متعدد کارگری و درخواست‌های اصلاح از سال ۱۴۰۱ بر اساس دستورالعمل خاصی انجام می‌شود.

اسکندری با بیان اینکه در این آیین‌نامه، فرم‌هایی برای ادعای اصلاح عنوان شغلی در سالهای مختلف طراحی شده است که کارگر می‌تواند با ارائه مدارک، درخواست خود را ثبت کند، افزود: در نتیجه، تعداد درخواست‌های رسیدگی در سال‌های اخیر به شدت افزایش یافته است، به طور مثال، در سال ۱۴۰۲، تعداد درخواست‌ها ۱۸۱ مورد بود که در سال ۱۴۰۳ این رقم به ۱۵۹۳ مورد رسید و در سال ۱۴۰۴ نیز این روند ادامه دارد.

وی گفت: در فرآیند رسیدگی، دو مرجع اصلی وجود دارد که اداره کار و شعبات مربوطه است که هر دو صلاحیت بررسی درخواست‌ها را دارند.

مدیر کل تامین اجتماعی استان زنجان گفت: این افزایش نشان‌دهنده آگاهی بیشتر کارگران و تشکل‌های کارگری از حقوق خود و استفاده بهتر از سامانه‌های الکترونیکی است که اطلاعات بیمه و سوابق کاری را در اختیار کارگران قرار می‌دهد.

وی در ادامه با بیان اینکه خدمات غیر حضوری تامین اجتماعی زنجان ۷۰ درصد عملیاتی شده است، گفت: در استان زنجان، این سازمان دارای هفت شعبه فعال است که با توسعه سامانه‌های برخط، حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد خدمات سازمان به صورت غیرحضوری ارائه می شود.

اسکندری گفت: انتظار می‌رود تا شهریور ماه این فرآیندها به صورت کامل و عملیاتی در کشور اجرا شود که گامی مهم در خدمت رسانی به بیمه شدگان است.

وی با اشاره به وضعیت بازرسی از کارگاه‌های مختلف استان، گفت: کارگاه‌های با ظرفیت حداکثر ۵۰ نفر در سه نوبت در طول سال مورد بازرسی قرار می‌گیرند، در حالی که کارگاه‌های بزرگتر از ۵۰ نفر در چهار نوبت بازرسی می‌شوند.

این مسوول گفت: تمرکز اصلی بر کارگاه‌های متوسط و بزرگ است که بخش قابل توجهی از مسائل مربوط به کارگران در این حوزه‌ها قرار دارد.

اسکندری افزود:موضوع ارتباط بین کارگران و کارفرما، نگهداشت نیروی کار و ارائه خدمات از جمله مسائل مهم در حوزه اداره کار است.

وی با بیان اینکه در بخش بیمه و بازنشستگی، سقف سنوات در نظر گرفته شده است، گفت: به این صورت که برای هر سال اشتغال در مشاغل سخت و زیان‌آور، ۶ ماه به سنوات کارگر افزوده می‌شود، یعنی معادل یک و نیم درصد و این موضوع در قالب پرداخت‌های بازنشستگی تاثیرگذار است.

مدیر کل تامین اجتماعی استان زنجان ادامه داد: قانون پیش‌بینی کرده است که این سنوات باید به صورت متوالی و ۲۰ سال پی در پی باشد، ولی در عمل ممکن است کارگر به دلیل قطع ارتباط کاری در این مدت، از این مزایا محروم شود.

وی اضافه کرد: راهکار پیشنهادی برای جلوگیری از این مشکل، اشتغال کارگر در شرکت‌های دیگر با همان تخصص است که می‌تواند به حفظ حقوق او کمک کند.

اسکندری افزود: همچنین معافیت سنوات و محدودیت‌های مربوط به آن در حال حاضر همچنان برقرار است و سازمان در این زمینه سخت‌گیری نمی‌کند.

منبع/ ایرنا

اقدام کننده: مسئول تحریریه

صدای زنجانتامین اجتماعیاشتغالعناوین شغلی
sedayezanjannews.ir/nx15771


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»