مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان از انجام 407 آزمایش و بازدید کنترل کیفیت از روند تولید آرد و خرید تضمینی گندم تا 22 تیرماه سال 1404 خبر داد
پایگاه خبری صدای زنجان نیوز/ ولی
اله زمانی، مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان در راستای ارتقای کیفیت محصولات حوزه آرد و گندم 407 آزمایش و
بازدید کنترل کیفیت از روند تولید آرد و خرید تضمینی گندم توسط گروه مجهزهای نظارت
واحد کنترل کیفی اداره کل انجام شده است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان
افزود: 154 آزمایش در حوزه کنترل کیفیت گندمهای تولیدی استان که به بررسی درصد سن
زدگی، هکتولیتر و محتوای گلوتن و پروتئین و سایر شاخصهای ارزیابی کیفی گندم انجامگرفته
است.
وی گفت: 260 آزمایش کنترل کیفیت بر روی نمونههای آرد اخذ شده از محل
کارخانجات و واحدهای خبازی انجام شده که شامل آزمونهای سنجش رطوبت، پروتئین،
گلوتن، سبوس گیری، pH، زلنی، دانهبندی و آزمونهای میکروبی صورتگرفته
است. زمانی خاطرنشان کرد: نظارت واحد کنترل کیفی اداره کل غله و خدمات بازرگانی
استان از نحوهٔ اختلاط گندم، خط تولید، طبقات بوجاری و آسیاب،
استحصال گندم، وزن آرد، مراحل کیسه گیری بازدید و از آرد تولید شده نمونهبرداری مینمایند
تا نسبت به سنجش کیفیت آرد بر اساس شاخصههای استاندارد مورد بررسی و آزمایش قرار دهند.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان عنوان کرد: 50 آزمایش کنترل کیفیت نمونه نان
اخذ شده از محل واحدهای خبازی استان از منظر کیفیت پخت و عدم استفاده از افزودنیهای
غیرمجاز در طول 4 ماه اول سال جاری صورتگرفته است.
زمانی
در ادامه افزود: در این بازدیدها بر ادامه روند پایش مسیر تولید تا مصرف آرد نظارت
داشته و راهکارهای علمی تحقیق و بررسی تأثیر عوامل مختلف اعم از نقش نیروی انسانی،
دستگاههای پخت و درصد ترکیبات مختلف موجود در آرد را در کیفیت انواع نان در استان
ضروری دانست و پیشنهاد کرد تا دستگاههای مختلف نظارتی نیز با درنظرگرفتن نوع
مسئولیت دراینخصوص ایفای نقش نمایند.
منبع/ فارس