کد خبر: 15568
1404/04/10 - 8:49


صدای زنجان از تجمع کارگران شرکت «سرجین بافت بهبهانی» مقابل استانداری زنجان گزارش می‌دهد؛

سرجین داستان می‌بافد!

کارگران شرکت سرجین بافت: کارفرما در قبال پرداخت حقوقمان گروکشی می‌کند و هر گونه پرداخت دستمزدها را منوط به اخذ تسهیلات می‌‌کند! داستان‌سرایی‌ها برای توسعه در سرجین بافت را باور نکنید/دبیر اجرایی خانه کارگر استان: استانداری زنجان به عنوان نماینده دولت مقابل باج‌خواهی‌های برخی از صاحبان واحدهای تولیدی بایستد

پایگاه خبری صدای زنجان

پایگاه خبری صدای زنجان نیوز/ لیلا محمدی: شرکت سرجین بافت بهبهانی که برای احیا از حمایت‌های همه جانبه دولت‌ها به ویژه دولت سیزدهم برخوردار شده است قرار بود تعداد نیروهای شاغل را با توسعه واحد به 1500  تا 2 هزار کارگر برساند اما تکرار تجمع کارگران مقابل استانداری زنجان طی روزهای اخیر و اظهارات قابل تامل آن‌ها نشان داد که وعده مدیر کارخانه برای توسعه و پیشرفت واحد داستان‌سرایی بیش نبوده و او در این مدت داستان می‌بافته است!

میزان سرمایه گذاری برای شرکت سرجین بافت واقع در شهرک صنعتی شماره یک زنجان، بنا به گفته مسئولان ذیربط تا کنون حدود ۵۱ میلیون یورو بوده که ۳۱ میلیون یوری آن از محل صندوق توسعه ارزی و ۲۰ میلیون یوروی آن آورده سهامداران است ضمن اینکه از بانک‌ها تسهیلات دریافت شده و سهامداران هم آورده ریالی داشته‌اند.

سرجین‌بافت یکی از شرکت‌هایی است که تاکنون با شگردهای گوناگون تسهیلات عجیب گرفته است.

شگرد این شرکت برای دریافت تسهیلات دولتی، اخراج کارگران برای دریافت تسهیلات جدید می‌باشد!

این شرکت که تاکنون بیش از ده‌ها میلیارد تومان تسهیلات دولتی اخذ کرده، این بار نیز با اخراج ده‌ها کارگر، بازی «کارگر اخراج کن؛ وام بگیر» را شروع کرده است. این کارگران که هفته گذشته در مقابل استانداری زنجان تجمع کردند روز گذشته (دوشنبه 9 تیرماه 1404) نیز مجددا در محل مذکور دست به تجمع زدند.

گفته می‌شود در جلسات مربوطه دولتی شرط بازگشت کارگران را دریافت تسهیلات اعلام کرده است و در اظهاراتی که مسئولان ذیربط استانداری با نماینده‌های کارگران شرکت مذکور داشته‌اند برخی از مسئولان دولتی نیز در نظر دارند تا به زیاده خواهی این شرکت تن داده و برای اخذ تسهیلات آن، زمینه سازی کنند!

حالا شرکت سرجین بافت که بعد از تحریم‌ها قرار بود یکی از واحدهایی که اشتغال و اقتصاد استان را حفظ کند و مجموعه استان روی وعده توسعه آن حساب باز کرده بودند تا چه میزان مشمول حمایت‌های دولتی قرار گرفت؛

۲۷ آبان ماه سال ۱۴۰۰ سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهور فقید در اولین سفر خود به استان زنجان در نخستین بازدید از واحدهای تولیدی استان در سرجین‌بافت حضور یافته و در جریان مشکلات و دغدغه‌های پیش‌ روی فعالان آن قرار گرفت.

«رئیس جمهور فقید بابیان اینکه این کارخانه در مرحله اول ۱۵۰۰ نفر نیرو جذب خواهد کرد، تأکید کرد با کمک دولت و مسئولان استانی مشکل این واحد تا حداکثر یک ماه آینده رفع شود»البته مشکلات این شرکت با دستور مستقیم رئیس جمهور وقت مرتفع شد اما نه تنها ۱۵۰۰ نفر اشتغالزایی که مسئولان شرکت وعده آنرا داده بودند به فراموشی سپرده شد بلکه این شرکت برای 700 کارگر فعلی این کارخانه هم هر گونه پرداخت حق و حقوق را منوط به دریافت تسهیلات و حمایت دولتی کرده‌اند! حتی از ابتدای امسال هیچ بیمه‌ای برای کارگران پرداخت نشده است! تمامی این اتفاقات تلخ مقابل مجریان قانون کار رخ داده است!

قرار بود 2 هزار نیرو در «سرجین‌بافت» شاغل شوند، پس چه شد؟

گفته می‌شد که بانک عامل حدود ۲۷ فقره پرونده علیه شرکت سرجین‌بافت تشکیل داده که تعدادی از حکم‌های صادره مربوط به نفع سرجین بافت و تعدادی نیز به نفع بانک مربوطه صادر شد.

تابستان 1402 بود که اظهارات برخی از مسئولان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان حکایت از اغاز به کار «سرجین بافت» داشت.

اما بعد از دو سال کارگران می‌گویند که ادعاهای کارفرمای شرکت که کم هم شاکی ندارد زیاد هم به نفع توسعه و اقتصاد استان و حتی کشور نبوده است!

**کارفرما در قبال پرداخت حقوقمان گروکشی می‌کند و هر گونه پرداخت دستمزدها را منوط به اخذ تسهیلات می‌‌کند!

محمد عسگرلو، یکی از کارگران خط تولید در شرکت سرجین بافت در گفت‌وگو با صدای زنجان با اشاره به عدم پرداخت دستمزد کارگران عنوان می‌کند: 2 ماه است که کارفرمای شرکت دستمزد کارگران را پرداخت نکرده است، در این 2 سالی که در واحد مذکور فعالیت می‌کنم، کارفرما در قبال پرداخت حقوقمان گروکشی می‌کند و هر گونه پرداخت دستمزدها را منوط به اخذ تسهیلات می‌‌کند! الان 2 ماه است که کارگران دستمزدشان را دریافت نکرده‌اند و در این شرایط دشوار اقتصادی، وضعیتشان خوب نیست.

این کارگراضافه می‌کند؛ تعداد کارگران شاغل در سجین بافت 700 نفر است که تمامی آن‌ها از این بابت گله‌‌مندند و کارگرانی که در مقابل استانداری زنجان تجمع کرده‌اند نیز نماینده 600 کارگران غایب می‌باشند.

 این کارگر می‌گوید: مسئولان امر استانداری زنجان هم در قبال مطالبه به‌حق کارگران و گلایه آنها نسبت به گروکشی مسئولان کارخانه می‌گویند که «اخذ تسهیلات برای این کارخانه دست ما نیست! اگر هم بخواهیم چنین اقدامی صورت گیرد حداقل 3 ماه زمان می‌طلبد.». ما ‌حداقل حقوق را در این کارخانه دریافت می‌کردیم بدون مزایا! متاسفانه کارفرمای شرکت بیش از 2 الی 3 بار از این شگرد استفاده کرده و در قبال عدم تعدیل نیروها، تسهیلات دریافت کرده است! چرا دولت به این کارخانه تسهیلات داده و حمایتش کرده است؟ و چرا کارفرما با وجود دریافت این تسهیلات دستمزد کارگران را نپرداخته است؟

خدمت دولت سیزدهم به کارفرمای شرکت سرجین بافت و عادت کردن او به ادامه‌دار شدن این خدمات

سال پیش گفته می‌شد که کارخانه‌های ریسندگی، بافندگی و دوزندگی بدون هیچ ارتباطی (مستقل) فعالیت دارند و نیاز هست تا بخشی از ماشین‌آلات برای ارتباط بین این واحدها مستقر شود.

این مشکلات به مسائل ارزی و ابطال کارت بازرگانی برمی‌گشت. حتی بهبهانی، مالک کارخانه سرجین‌بافت در شهریورماه ۱۴۰۲ در گفت‌وگو با صدای زنجان با تاکید بر اینکه «با وجود پیگیری‌های مداوم استاندار زنجان، مشکلات سرجین بافت همچنان پابرجاست» این را هم عنوان کرد که؛ آقای افشارچی، استاندار وقت زنجان مشکلات «سرجین‌بافت» را در حضور رئیس جمهور فقید (مرحوم رئیسی) نیز مطرح و پیگیری کرده‌اند، خوشبختانه رئیس دولت سیزدهم نیز در این خصوص دستوراتی را برای پیگیری مشکلات ارائه کرده‌اند با این وجود حساب‌های بانکی مسدود بوده و مشکل گردش حساب و واریز حقوق و خرید تجهیزات موردنیاز پابرجاست!

مالک کارخانه سرجین‌بافت به صدای زنجان گفت که در صورت دریافت حمایت‌های دولتی قصد داشتیم برندسازی کنیم، هم مبلغ سرمایه در گردش موردنیازم را تهیه کنم، حق حقوق و دستمزد کارگرانم را پرداخت کنم!

 تکمیل چرخه تولید نساجی به هر قیمتی قابل قبول نیست!

مجید گلشنی‌منفرد، مدیرکل وقت صمت استان زنجان (۱۵ دی‌ماه ۱۴۰۲) در آیین افتتاح مجموعه تولیدی «سرجین بافت»، عنوان کرد: تلاش ما توسعه کل حلقه های ارزش تولید در استان است و جهت گیری جذب سرمایه گذاری ها نیز با این رویکرد انجام می شود. اما ای کاش یکبار برخی از مسئولان این را درک می‌کردند که تکمیل چرخه تولید نساجی به قیمت بکارگیری شرطی کارگران در واحدهای تولیدی به طمع بهره‌مندی از تسهیلات قابل قبول نیست!

برای ادامه کار؛ نیازمند «سرمایه در گردش» هستیم

 گفتنی است دی ماه 1402 رییس هیئت مدیره شرکت سرجین بافت در آیین افتتاح مجموعه تولیدی «سرجین بافت» با بیان اینکه این طرح با شعار از پنبه تا پوشاک ایجاد شده است، گفت: حدود ۱۵ سال است این طرح در حال ساخت و راه اندازی بوده که در زمان حاضر سالانه ظرفیت تولید چهار هزار تن نخ در سال و دوزندگی ۱۰ میلیون تن البسه و ۱۰ میلیون تن بافندگی را دارد.

رئیس هیئت مدیره شرکت سرجین بافت زنجان با بیان اینکه این طرح با نیت ایجاد ارزش افزوده از پنبه تا پوشاک تهیه شده است، اظهار کرد: این واحد سابقه ۱۵ ساله دارد و ۵۱ میلیون یورو سرمایه‌گذاری در تجهیزات سرجین بافت انجام شده است که ۳۱ میلیون یور آن از صندوق توسعه ارزی و ۲۰ میلیون یوروی آن آورده سهامداران است ضمن اینکه از بانک‌های هم تسهیلات دریافت شده و سهامداران هم آورده ریالی داشته‌اند.

 رئیس هیئت مدیره شرکت سرجین بافت زنجان ظرفیت تولید شرکت را ۴ هزار کیلو نخ و تعداد کارکنان فعلی شرکت سرجین بافت را ۶۰۰ نفر اعلام کرد و افزود: امکان افزایش تعداد این نیروها به یک هزار و ۵۰۰ و حتی ۲ هزار نفر وجود دارد. **احیای واحدهای تولیدی؛ مساوی با کاهش نرخ بیکاری

 محسن افشارچی، استاندار دولت سیزدهم در زنجان نیز گفت: در حوزه صنعت واحدهایی در استان هست که با کوچکترین انرژی می‌توانیم آنها را احیا کنیم که مجموعه سرجین بافت یکی از این نمونه ها بود. این تکان ها و حرکت‌های کوچک باعث شد تا نرخ بیکاری استان حتی به زیر پنج درصد هم برسد.

 داستان سرایی‌ها در سرجین بافت را باور نکنید!

اما وضعیت کارگران سرجین بافت به خوبی که استاندار سابق زنجان از آن حرف زد نبود چرا که کارخانه سرجین بافت که ادعا می‌شد یکی از واحدهای موثر در کاهش نرخ بیکاری است، چند وقتی است با تعدیل نیروها و بکارگیری شرطی کارگران، چرخش می‌چرخد! می‌دانید چگونه؟ از محل تسهیلات و حمایت‌های دولتی!

البته اصغر نجاری دبیر اجرایی خانه کارگر استان زنجان می‌گوید: این شگرد در دولت قبل جواب داده و احتمالا چون عوامل دولت مسعود پزشکیان تن به این دست از باج‌خواهی‌ها نداده است، کارفرما اقدام سختگیرانه‌ای را برای ده‌ها کارگر شاغل در این واحد اتخاذ کرده است.

یکی از کارگران شاغل در بخش دوزندگی کارخانه سرجین بافت در گفت‌وگو با صدای زنجان با بیان اینکه به جرات می‌توانم بگویم همگی کارگران شاغل در این مجموعه تعدیل شده‌اند و تعهدنامه‌ای را امضا کرده‌اند که بابت دیرکرد در واریز حقوقشان هیچ گله‌ای نداشته باشند وگرنه اخراجند! چرا ما نباید حق اعتراض نسبت به شرایط کاری‌مان را داشته باشیم؟ داستان سرایی‌ها برای توسعه شرکت در سرجین بافت را باور نکنید!

این کارگر با بیان اینکه برای کارگران شرکت از فروردین ماه تا به امروز بیمه‌ حمایتی رد نشده است، عنوان می‌کند: نزدیک 3 ماه است که در این مجموعه کار می‌‌کنم نه حقوق دریافت کرده‌ام نه مشمول بیمه حمایتی شده‌ام.

کارگر دیگر شاغل در کارخانه سرجین بافت با بیان اینکه نیمه دوم فروردین ماه 1404 در این مجموعه مشغول شده‌ام اما تا به امروز فقط 8 روز بیمه برایم محاسبه شده است، عنوان می‌کند: متاسفانه تمامی این تخلفات مقابل چشم ناظران و مجریان قانون رخ داده است! این گلایه به سمع و نظر مسئولان استانداری زنجان هم رسیده است.

تعهدنامه یا اطلاعیه قابل تامل ارائه شده از سوی شرکت سرجین بافت به کارگران

تعهدنامه‌ای که گفته می‌شود شرکت «سرجین بافت بهبهانی» به کارگران شاغل در این مجموعه داده است مربوط به 31 خردادماه 1404 است که ظاهرا پایان هر ماه به امضای کارگران می‌رسد.

البته متولیان شرکت این برگه را «اطلاعیه به دلیل اوضاع اضطراری کشور» به امضای کارگران رسانده‌اند.

یکی از کارگران با اشاره به متن اطلاعیه مذکور خطاب به مسئولان و بازرسان ذیربط می‌گوید: شما بگویید کدام شرع، اخلاق، عرف و قانون این بی‌قانونی و اجحاف در حق کارگر را می‌پذیرد؟ چرا باید کارفرما چنین بی‌قانونی را انجام دهد؟ مگر این کارفرما از منابع استان زنجان استفاده نمی‌کند و از حمایت‌های دولت در ارائه خدمات آب، گاز، برق و غیره بهره‌مند نمی‌شود؟ پس چرا باید بابت بکارگیری نیروی انسانی این همه منت سر کارگر بگذارد؟

کارخانه سرجین بافت برای اخذ تسهیلات دولتی، کارگر اخراج می‌‌کند! 

دولتی‌ها نباید به شرکت سرجین‌بافت تسهیلات بدهند

یکی از کارگران هم به صدای زنجان می‌گوید: یکی از مسئولان نظارتی و بازرسی استانداری زنجان گفت که «اگر مشکل شرکت سرجین بافت وام است ما در اسرع وقت موضوع را پیگیری می‌کنیم تا کارگران مجددا مشغول به کار شوند!» اما آن طور که نیروهای قدیمی شاغل در این شرکت می‌گویند هر ساله این مسئله اتفاق می‌افتد و برای اخذ تسهیلات، یک مدتی کارخانه تعطیل می‌شود تا کارگران در مراجع ذیربط به دنبال حق و حقوقشان بیفتند و مسئولان نیز برای جلوگیری از تعدیل نیرو، تسهیلات مورد درخواست شرکت را اعطا کنند. اما می‌خواهم به مسئولان استان زنجان بگویم کارفرما شگردش فعالیت با کمترین ظرفیت و تعدیل نیرو است اگر شما به دنبال پیگیری حقوق کارگران هستید، این موضوع را ریشه‌ای حل کنید.

کارگر دیگر نیز با بیان اینکه کارفرمای شرکت حتی هر گونه واریز دستمزد کارگران را منوط به اعطای تسهیلات از سوی دولتی‌ها اعلام می‌کند، می‌گوید: این اظهارات کارفرمای شرکت به منزله فشار آوردن و اجباراستانداری زنجان برای اعطای وام و تسهیلات موردنیاز کارخانه است. ما انتظار داریم با این باج‌خواهی‌ها برخورد جدی صورت گیرد.

استانداری زنجان به عنوان نماینده دولت مقابل باج‌خواهی‌های برخی از صاحبان واحدهای تولیدی بایستد

اصغر نجاری دبیر اجرایی خانه کارگر استان زنجان در گفت‌وگو با صدای زنجان با بیان اینکه متاسفانه برخی از صاحبان کارخانه به پشتوانه برخی از نیروهای باقی مانده دولت قبل و طی هماهنگی با نیروهای مذکور ارز دولتی موردنیاز را دریافت کرده است، می‌گوید: مسئولانی که از این بابت از کارفرمای شرکت حمایت کردید، خروجی کارتان چه بود؟ تسهیلات به شرکت سرجین بافت پرداختید و کارفرما را حمایت کردید تا کارگر را تعدیل کند و او را دستاویزی برای نیل به اهداف نامتعارف کند؟

نجاری با بیان اینکه در شرکت مذکور هیچ تشکل کارگری وجود ندارد و صدای کارگران را کسی نمی‌شنود، می‌گوید: جایی که به اسم وفاق، عبور از خط قرمزها صورت بگیرد، اجازه هیج اقدامی را نمی‌دهم. ده‌ها کارگر این کارخانه تعدیل شده‌اند، متاسفانه در دولت قبل کارفرما و مسببان وضعیت فعلی کارگران با الگویی (اختصاص ارز دولتی به کارفرمای شرکت سرجین بافت و حمایت از این واحد) پیش رفته‌اند در نتیجه مسئولان شرکت نیز انتظار دارند تا این رویه در دولت فعلی ادامه یابد. تصورم این است که شاید مسئولان دولت فعلی با درخواست کارفرما به نوعی مخالفت کرده‌اند که کارفرما دست به تعدیل نیرو و ایجاد نارضایتی بین کارگران زده است. این واکنش‌ها به آن علت است که دولت مسعود پزشکیان انتفاع نامتعارف را قطع کرده‌اند. از مسئولان استانداری به عنوان نماینده دولت انتظار می‌رود تا فقط به احترام و به نام کارگر، مقابل این دست از تخلفات و باج‌خواهی‌ها ‌بایستند.

دبیر اجرایی خانه کارگر استان زنجان تاکید می‌کند که کارفرماها بابت استفاده از منابعی که در اختیارش قرار داده شده از گاز و آب و برق گرفته تا تسهیلات بانکی و دولتی باید در قبال قانون سر خم کند نه اینکه برای برخورداری از حمایت‌های دولتی کارگران را از کار بیکار کند یا از آن‌ها کار بکشد و حاصل دسترنجشان را ندهد. ناظران اداره کار و تامین اجتماعی و مسئولان استانداری زنجان باید در راستای اجرای قانون دست به کار شوند و کارفرمایان را مجاب به اجرای تمام و کمال قانون بکنند.

انتهای پیام/

اقدام کننده: مسئول تحریریه

صدای زنجانسرجین بافتکارگرلیلا محمدی
sedayezanjannews.ir/nx15568


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»