کد خبر: 15125
1404/02/28 - 15:22


معاون شهرسازی و معماری وزیر راه و شهرسازی در سفر به زنجان بر لزوم تهیه فوری طرح یکپارچه گاوازنگ جهت بررسی در شورای عالی معماری تاکید کرد؛

پایان بلاتکلیفی؟

غلامرضا کاظمیان‌شیروان: پیشنهاد بر این است که برای حل مشکلات برخی محدوده‌های شهری در استان زنجان همانند «گاوازنگ» یک طرح یکپارچه تهیه شود که حقوق مالکان، منافع عمومی و نیازهای سکونتی و اشتغالی در آن لحاظ شود/در آئین تودیع و معارفه مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان، «سعید شاهین‌فر» به عنوان مدیرکل جدید معرفی و از تلاش‌های «جعفر قزوینیان» تقدیر به عمل آمد

پایگاه خبری صدای زنجان

پایگاه خبری صدای زنجان نیوز/  لیلا محمدی: معاون شهرسازی و معماری وزیر راه و شهرسازی در ائین تودیع و معارفه مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان بر لزوم تهیه فوری طرح یکپارچه گاوازنگ جهت بررسی در شورای عالی معماری تاکید کرد و این پیشنهاد را راهکاری برای حل مشکلات ساکنان گاوازنگ، مالکان و ذی‌نفعان اراضی مدنظر دانست.

غلامرضا کاظمیان‌شیروان، معاون شهرسازی و معماری وزیر راه و شهرسازی گفت: نهضت ملی مسکن به عنوان یکی از ماموریت‌های اصلی دولت تعریف شده و مسئولیت مشترک تمامی دستگاه‌های دولتی است، هرچند راه و شهرسازی نقش محوری در انجام آن دارد.

کاظمیان‌شیروان افزود: برای موفقیت طرح نهضت ملی مسکن باید همکاری و همیاری سایر بخشها در تامین زیرساخت‌هایی مانند آب، برق، گاز، مراکز آموزشی، امنیتی و ارائه کننده خدمات بهداشتی صورت گیرد.

وی اضافه کرد: برنامه‌ریزیها باید به گونه‌ای باشد که پروژه‌های مسکونی همراه با زیرساخت‌های لازم آغاز شود تا از همان ابتدای تحویل واحدها امکانات مورد نیاز ساکنان فراهم باشد.

کاظمیان گفت: در حوزه تامین زمین برای احداث واحدهای نهضت ملی مسکن تلاش می‌کنیم تا زمین‌ها به اندازه کافی و متناسب با نیازها تامین شود.

وی با بیان اینکه این فرآیند باید با رعایت ملاحظات فنی، حقوقی و قانونی انجام شود و منافع صاحبان زمین و مصالح عمومی در تعادل باشد، اضافه کرد: پیشنهاد بر این است که برای حل مشکلات برخی محدوده‌های شهری در استان زنجان همانند «گاوازنگ» یک طرح یکپارچه تهیه شود که حقوق مالکان، منافع عمومی و نیازهای سکونتی و اشتغالی در آن لحاظ شود.

معاون شهرسازی و معماری وزیر راه و شهرسازی ادامه داد:این طرح باید با دقت و سرعت مناسب بررسی و تصویب شود تا توسعه و برنامه‌ریزی شهری در استان به شکل مؤثر و منسجم انجام گیرد.

وی در ادامه به اهمیت برنامه‌ریزی و مدیریت سیستم‌های شهری به عنوان پیچیده‌ترین سیستم‌های دنیا تأکید کرد و گفت:این پیچیدگی‌ها نیازمند نگرش تخصصی و سیستماتیک است، چون تجربه بیش از ۳۰ سال نشان می‌دهد که حل مسائل شهری نیازمند تفکر عمیق و جامع است.

کاظمیان افزود: در حوزه‌های تامین زمین، توسعه شهری، توسعه منطقه‌ای و راه‌های ارتباطی باید به این پیچیدگی‌ها توجه ویژه داشت.

وی به تجربیات طولانی مدیران و مسئولان استانی در حوزه‌های مختلف به ویژه در حوزه راه، مسکن و شهرسازی، اشاره و خاطر نشان کرد:هدف اصلی این تجربیات، کمک به توسعه استان زنجان و اثرگذاری مثبت در روند توسعه آن است.

معاون شهرسازی و معماری وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: با توجه به نیازهای فراوان و کمبود اعتبارات در کشور و استان باید از منابع محدود به بهترین شکل استفاده کرد تا رضایت حداکثری فراهم شود. عملکرد حوزه راه و شهرسازی در زنجان قابل قدرانی است که امیدواریم همین روند تداوم داشته باشد.

در ادامه مراسم از خدمات ۱۳ ماهه جعفر قزوینیان مدیر کل سابق راه و شهرسازی قدردانی و سعید شاهین فر به عنوان مدیر کل جدید معرفی شد.

 لزوم تعیین تکلیف اراضی خارج از محدوده زنجان

مسعود بیات‌منش، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار زنجان نیز گفت: دستگاه‌های اجرایی متولی در اجرای فاز دوم نهضت ملی مسکن همکاری کنند چون تقاضا در استان بسیار بالا بوده و ثبت‌نام‌های زیادی انجام شده است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار زنجان به وضعیت حوزه شهرسازی و مسکن در کشور و استان زنجان اشاره کرد و افزود: مدیریت و هماهنگی در اجرای طرحهای مسکن همواره‌ مورد تأکید بوده و از اهمیت بسزایی برخورد است.

وی ضمن قدردانی از تلاش‌های مدیرکل قبلی راه و شهرسازی به موفقیت‌های حاصل شده در پروژه‌های مسکن استان از جمله اجرایی شدن فاز اول نهضت ملی با سهمیه ساخت ۲۰ هزار واحد مسکونی اشاره کرد و افزود: مدیران قبلی با حمایت تیم مدیریتی و نظارتی استان توانستند بحران مسکن را در استان مدیریت کنند تا مردم از این پروژه‌ها بهره‌مند شوند.

معاون عمرانی استاندار زنجان به چالش‌های موجود در حوزه مسکن از جمله مسائل اراضی واگذار شده در خارج از محدوده‌های شهری، اشاره کرد و خواستار توجه ویژه وزارت راه و شهرسازی و دستگاه‌های مرتبط برای حل این مسائل شد.

بیات منش به اهمیت هماهنگی و همکاری میان دستگاه‌ها، شهرداری‌ها و شورای شهر در شروع و پیشبرد پروژه‌های نهضت ملی مسکن اشاره کرد و افزود: انجام همزمان مراحل مختلف از جمله تهیه طرح‌های تفصیلی، آماده‌سازی زمین، انتخاب پیمانکاران و روش‌های ساخت اهمیت و ضرورت دارد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار زنجان ادامه داد: با اشرافیت کارشناسی و مدیریت دقیق می‌توان مسیرهای قانونی و فنی را طی کرد و پروژه‌ها را با قطعیت پیش برد.

وی به برنامه هفتم توسعه و ادامه فعالیت‌های مربوط به مسکن در چهار سال آینده اشاره و بر اهمیت عملیاتی کردن این برنامه‌ها تأکید ‌کرد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار زنجان به ضعف‌های قانونی در بخش تعاون اشاره کرد و گفت: نبود مقررات مناسب، نظارت‌های لازم بر خرید زمین‌های زراعی خارج از محدوده شهرها را کاهش داده است و حتی با وجود قانون منع فروش، این زمین‌ها همچنان خرید و فروش می‌شود.

وی بر ضرورت پیش‌بینی و برنامه‌ریزی برای حل چنین مشکلاتی تأکید کرد و گفت: مجموعه مدیریت استان باید مصوبات و طرح‌های لازم را در این زمینه تهیه و اجرا کنند.

بیات منش گفت: در استان، ۹ شرکت و سازمان تابعه وزارت راه و شهرسازی فعال هستند که نیازمند همکاری و هماهنگی هستند به‌ویژه در حوزه راه و حمل‌ونقل که نقش مهمی در پیشبرد اهداف استان دارد و مدیرکل جدید راه و شهرسازی استان وظیفه هماهنگی این دستگاه ها را برعهده دارد.

معاون عمرانی استاندار زنجان بر نقش کلیدی اداره راه و شهرسازی در این فرآیند تأکید کرد و گفت: این اداره علاوه بر وظیفه هماهنگی، نمایندگی قانونی سازمان‌ها و شرکت‌های مختلف مانند شرکت ملی زمین و مسکن و شرکت شهرهای جدید را برعهده دارد.

زنجان در ساخت مسکن ملیف 2 سال از سایر استان‌های کشور پیشرو است

سعید شاهین‌فر، مدیرکل جدید راه و شهرسازی استان زنجان گفت: زنجان در ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن از استان‌های پیشتاز است و وضعیت بهتری نسبت به سایر استان‌ها دارد.

شاهین‌فر با بیان اینکه هم اکنون ۲۷ هزار واحد مسکونی در زنجان با پیشرفت مناسبی در حال ساخت است، افزود: این استان در حوزه مسکن نسبت به سایر استان‌ها حداقل دو سال جلوتر بوده و قیمت تمام شده مسکن در استان نسبت به میانگین کشوری مناسب‌تر است.

شاهین فر با بیان اینکه استان زنجان در چند سال گذشته رتبه‌های برتر کشور را در حوزه های اقتصادی از جمله احداث مسکن به دلیل مشارکت بالای مردم کسب کرده است، افزود: این موفقیت‌ها نشان‌ دهنده اعتماد متقاضیان مسکن به وزارت راه و شهرسازی و اقدامات انجام‌شده در استان بوده که در طول زمان رشد قابل توجهی داشته است.

 وی اضافه کرد: این روند باعث افتخار است و باید حفظ شود، زیرا از برکت این فعالیت‌ها، مسکن‌سازی در استان و در سطح کشور رونق یافته است.

این مسئول از پیگیری‌ها برای بهره مندی از ظرفیت‌های قانونی خبر داد و ضمن نوید به متقاضیان مسکن برای اجرای پروژه‌های انبوه سازی تاکید کرد که در تلاشیم تا از ظرفیت انبوه سازان در ساخت و ساز بهره‌مند شویم.

 تحویل بیش از ۵ هزار واحد به متقاضیان نتیجه اعتماد مردم به خدمتگزاران دولت بود

جعفر قزوینیان، مدیر کل سابق راه و شهرسازی استان زنجان نیز در این جلسه عنوان کرد: اولویت اصلی وزارتخانه متبوع تکمیل پروژه های نهضت ملی مسکن بود و با وجود پیچیدگی‌های خاصی که وجود داشت با همراهی تمامی دستگاه‌ها؛ خوشبختانه با همراهی مردمان نجیب و تفاهم نامه‌های منعقد شده با استانداری و ادارات ذیربط در این مسیر گام های مثبتی برداشته و این پروژه سنگین را توانستیم پیش ببریم.

این مسئول افزود: بارها در جلسات برگزار شده به متقاضیان مسکن عرض کردیم که به ما «اعتماد» کنند. خوشبختانه این فرمول جواب داد و طی یکسال اخیر؛ ۱۰ هزار واحد مسکونی به مرحله تکمیل و انتخاب واحد رسید و ۵ هزار و ۴۰۰ واحد نیز تحویل شد.

وی در ادامه به فعالیت‌های ۱۳ ماهه خود اشاره و اولویت اصلی وزارت راه و شهرسازی در سال‌های اخیر را تکمیل پروژه‌های نهضت ملی مسکن اعلام کرد و گفت: در دو دولت گذشته بر این هدف تمرکز شده بود که در دولت کنونی نیز ادامه دارد.

قزوینیان بر اهمیت همکاری و همدلی همه نهادهای مرتبط تأکید کرد و افزود:همکاری مدیریت استان و شهر زنجان در پیشبرد این پروژه‌ها خوب بود که موجب شد نسبت به سایر استان‌ها برتر باشیم.

وی اضافه کرد:نتیجه این تلاش‌ها، تکمیل ۱۰ هزار واحد مسکونی و تحویل پنج هزار و ۱۴۰ واحد است که پیشرفت قابل توجه این طرح ها را در استان نشان می دهد.

قزوینیان با بیان اینکه در دولت سیزدهم تلاش‌ها و پیگیری ها برای جا به جایی ۳۴ خانوار کوی کم برخوردار فلسطین صورت گرفت، افزود: با حمایت هیات مدیره سازمان ملی زمین و مسکن‌ و اقناع آنها، موفق به دریافت مصوبه ۱۲۰ میلیارد ریالی برای این جابه‌جایی شدیم.

وی، روزی را که ساکنان این خانه‌ها جا به جا شدند یکی از روزهای خوب زندگی خود توصیف کرد و گفت:حوزه راه و شهرسازی با توجه به وظایف محوله، نقش بسیار بزرگی در زندگی مردم، اقتصاد و فرهنگ دارد و می‌تواند تحولات عمیقی در جامعه ایجاد کند.

قزوینیان با بیان اینکه متأسفانه به دلیل بروکراسی موجود، تصمیمات کوتاه‌مدت در حوزه شهرسازی، اثرات مخرب خود را در درازمدت برجای می گذارد، افزود: یک تصمیم اشتباه ممکن است بعد از ۲۰ سال ظاهر شود.

انتهای پیام/

اقدام کننده: مسئول تحریریه

صدای زنجانراه و شهرسازیانتصابلیلا محمدی
sedayezanjannews.ir/nx15125


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»