کد خبر: 15111
1404/02/27 - 14:35


مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان زنجان در کنفرانس مطبوعاتی «تحریم» را عامل کُندی واردات تجهیزات فنی به کشور اعلام کرد؛

تحریم تکنولوژی!

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان زنجان تأمین تجهیزات فنی را یکی از چالش‌های اصلی برشمرد و گفت: اگرچه اعتبارات لازم از سوی وزارتخانه تأمین شده، اما محدودیت‌های ناشی از تحریم‌ها روند واردات تجهیزات را با کندی مواجه کرده است. بسیاری از شاخص‌های موجود بر مبنای سرشماری سال ۱۳۹۵ تهیه شده‌اند و با اجرای سرشماری جدید در سال ۱۴۰۵، احتمال افزایش روستاهای مشمول و نیاز به بازنگری شاخص‌ها وجود دارد

پایگاه خبری صدای زنجان

پایگاه خبری صدای زنجان نیوز/ لیلا محمدی: مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان زنجان تأمین تجهیزات فنی را یکی از چالش‌های اصلی برشمرد و گفت: اگرچه اعتبارات لازم از سوی وزارتخانه تأمین شده، اما محدودیت‌های ناشی از تحریم‌ها روند واردات تجهیزات را با کندی مواجه کرده است. بسیاری از شاخص‌های موجود بر مبنای سرشماری سال ۱۳۹۵ تهیه شده‌اند و با اجرای سرشماری جدید در سال ۱۴۰۵، احتمال افزایش روستاهای مشمول و نیاز به بازنگری شاخص‌ها وجود دارد.

ضریب نفوذ تلفن ثابت در استان ۲۹ درصد است که نسبت به میانگین کشوری ۳۲.۸ درصد پایین‌تر است. مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان زنجان، کاهش تمایل به استفاده از تلفن ثابت، به‌ویژه در مناطق روستایی و فرسودگی برخی زیرساخت‌ها را از دلایل این اختلاف می‌داند.

فرزاد توکلی، مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان زنجان در کنفرانس مطبوعاتی  (۲۷ اردیبهشت) در خصوص روند اجرای پروژه ملی توسعه فیبر نوری گفت: این پروژه هم‌اکنون در چهار شهر استان شامل زنجان، قیدار، خرمدره و ابهر در حال اجرا است. پروژه قیدار به اتمام رسیده و عملیات اجرایی در خرمدره نیز خاتمه یافته است البته بهره‌برداری رسمی از این پروژه‌ها منوط به سفر مقامات ارشد کشور و هماهنگی با دفتر ریاست‌جمهوری است.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان زنجان با اشاره به وضعیت اتصال روستاها به شبکه ملی اطلاعات این گونه توضیح داد: از مجموع ۷۱۲ روستای بالای ۲۰ خانوار در استان، ۶۹۴ روستا معادل ۹۷.۴ درصد به این شبکه متصل شده‌اند. از دهه فجر سال گذشته تاکنون، ۱۲ روستا به این شبکه افزوده شده‌اند. برای تحقق این اتصال، ۹ سایت جدید احداث و یک سایت ارتقا یافته است. مجموع اعتبار صرف‌شده برای این پروژه‌ها بیش از ۵۲ میلیارد تومان بوده که از محل اعتبارات وزارت ارتباطات تأمین شده است.

برنامه‌ریزی برای احداث 94 سایت جدید در استان زنجان

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان زنجان با اشاره به برنامه احداث ۹۴ سایت جدید ارتباطی، اظهار کرد: با بهره‌برداری از این سایت‌ها، پوشش ارتباطی ۱۰۲ روستای فاقد خدمات یا دارای پوشش ضعیف بهبود خواهد یافت.

این مسئول تأمین تجهیزات فنی را یکی از چالش‌های اصلی برشمرد و گفت: اگرچه اعتبارات لازم از سوی وزارتخانه تأمین شده، اما محدودیت‌های ناشی از تحریم‌ها روند واردات تجهیزات را با کندی مواجه کرده است. بسیاری از شاخص‌های موجود بر مبنای سرشماری سال ۱۳۹۵ تهیه شده‌اند و با اجرای سرشماری جدید در سال ۱۴۰۵، احتمال افزایش روستاهای مشمول و نیاز به بازنگری شاخص‌ها وجود دارد.

ضریب نفوذ تلفن همراه در استان زنجان از مرز ۱۸۰ درصد گذشت

توکلی همچنین با اشاره به ضریب نفوذ تلفن همراه در استان گفت: اکنون حدود یک میلیون و ۹۸۰ هزار سیم‌کارت فعال در زنجان وجود دارد که نشان‌دهنده ضریب نفوذ ۱۸۰ درصدی است.

وی با تأکید بر نقش زیربنایی ارتباطات در توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، اظهار کرد: توسعه شبکه‌های ارتباطی به‌ویژه در حوزه تلفن همراه و اینترنت، یکی از شاخص‌های کلیدی پیشرفت به شمار می‌رود و همواره در اولویت برنامه‌های وزارت ارتباطات بوده است. رشد این شاخص در سال‌های اخیر، نتیجه مستقیم سرمایه‌گذاری اپراتورها، توسعه سایت‌های BTS، ارتقای شبکه‌های ارتباطی و گرایش روزافزون شهروندان به تلفن‌های هوشمند و خدمات دیجیتال است.

 کاهش تمایل روستائیان زنجان به استفاده از تلفن ثابت

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان زنجان با اشاره به وضعیت تلفن ثابت عنوان کرد: ضریب نفوذ تلفن ثابت در استان ۲۹ درصد است که نسبت به میانگین کشوری ۳۲.۸ درصد پایین‌تر است. کاهش تمایل به استفاده از تلفن ثابت، به‌ویژه در مناطق روستایی، و فرسودگی برخی زیرساخت‌ها از دلایل این اختلاف است.

این مسئول اضافه می‌کند که؛ یکی از دلایل پایین بودن این ضریب نفوذ، بالا بودن جمعیت روستایی استان بوده که ارتباطات در آن مناطق اغلب به صورت تلفن همراه است.

به گفته توکلی در حال حاضر ۱۰۸ هزار خانوار در استان از اینترنت ثابت (ADSL و فیبر نوری) بهره‌مندند که معادل ضریب نفوذ ۹.۶ درصدی است. با توجه به میانگین کشوری ۱۳ درصدی، ارتقای این شاخص نیازمند سرمایه‌گذاری بیشتر، مشارکت بخش خصوصی و اجرای پروژه‌های نوین مانند فیبر نوری منازل (FTTH) است.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان زنجان در بخش دیگری از اظهارات خود اعلام کرد که؛ زنجان در حوزه اینترنت سیار با یک میلیون و ۴۹۲ هزار مشترک، به ضریب نفوذ ۱۳۳ درصدی دست یافته است که بسیار نزدیک به میانگین کشوری (۱۳۵ درصد) است.

وی به توسعه فناوری نسل پنجم ارتباطی (۵G) در استان نیز اشاره کرد و گفت: تاکنون پنج سایت ۵G در نقاط مختلف شهر زنجان نصب و راه‌اندازی شده و با نهایی شدن مزایده باندهای فرکانسی توسط وزارت ارتباطات، توسعه این فناوری شتاب خواهد گرفت. کاربردهای این فناوری محدود به افزایش سرعت اینترنت نیست، بلکه بستری برای توسعه هوشمندسازی، شهرهای هوشمند، حمل‌ونقل نوین و خدمات سلامت دیجیتال فراهم می‌آورد.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان زنجان ظرفیت پهنای باند ورودی استان را ۴۵۰ گیگابیت بر ثانیه اعلام کرد و افزود: در حال حاضر فقط یک‌سوم این ظرفیت مورد استفاده قرار گرفته است که نشان می‌دهد زیرساخت‌های بالادستی آماده‌اند و باید در لایه دسترسی اقدامات بیشتری انجام شود.

انتهای پیام/

اقدام کننده: مسئول تحریریه

صدای زنجانارتباطاتفناوریلیلا محمدی
sedayezanjannews.ir/nx15111


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»