کد خبر: 15034
1404/02/21 - 9:7


صدای زنجان از انتقادات به خاموشی‌های ادامه‌دار گزارش می‌دهد؛

خاموشی‌‌های چهارفصل!

صنوف: دولت که بی‌محابا فرمان قطعی‌های اجباری برق اصناف را صادر می‌کند، آیا اقساط کسبه‌ را هم پرداخت خواهد کرد؟/عضو هیئت امنای بازار زنجان: مردم دیگر تحمل ندارند! مگر هر ماه و هر فصل قطعی برق می‌شود؟

پایگاه خبری صدای زنجان

پایگاه خبری صدای زنجان نیوز/ لیلا محمدی: با وجود اینکه عباس علی آبادی، وزیر نیرو در اظهاراتی گفته بود من انتظار دارم تابستان سال 1404 مردم دیگر شاهد بی‌برقی نباشند ولی همانطور که در خبرها امده است شاهد انتشار جداول جدید خاموشی در سال ۱۴۰۴ هستیم. نکته دیگر این است که اگرچه مدیر عامل شرکت توانیر اخیرا تعمیرات نیروگاهی را علت خاموشی‌ها دانسته است، اما مشخص نیست این خاموشی‌ها برای کدام استان‌ها و تا چه زمانی ادامه دارد؟

قطعی برق در بهار اتفاق نادری است که امسال برای اولین بار و در دولت چهاردهم شاهد آن هستیم. به طور کلی، مشخص نیست که چه اتفاقی در مجموعه صنعت برق در حال رخ دادن است که عدم توانایی تامین این انرژی مهم از تابستان به فصل‌های زمستان و بهار کشیده شده است. مسئولان ذیربط در هر فصل بهانه‌های مختلفی از جمله گرمای هوا، نبود سوخت کافی و یا تعمییرات نیروگاه را برای قطعی برق بیان کرده و انرژی موردنیاز بخش‌های مختلف از جمله خانگی و صنایع تولیدکننده را تامین نمی‌کنند.

در پنج ماه ابتدایی سال ذخیره‌سازی سوخت در نیروگاه‌ها آغاز می‌شود تا با شروع فصل سرما و کاهش گازرسانی، ذخیره کافی برای تولید برق وجود داشته باشد، اما در سال جدید و از همان روز‌های آغازین وزارت نیرو اعلام می‌کند که به دلیل محدودیت سوخت نیروگاه‌ها مجبور به قطعی برق هستیم. در چنین شرایطی این نگرانی به وجود می‌آید که وقتی در زمان ذخیره‌سازی سوخت، گازوئیل یا مازوت کافی برای تولید برق وجود ندارد، تکلیف تولید برق در ماه‌های سرد سال چه خواهد شد؟

 دولت که بی‌محابا فرمان قطعی‌های اجباری برق اصناف را صادر می‌کند، آیا اقساط کسبه‌ را هم پرداخت خواهد کرد؟

این روزها صنوف زنجان از خاموشی‌های عصرگاهی و نزدیک به ظهر حسابی کلافه و گلایه‌مندند.

آن‌ها می‌گویند: ساعت 10 تا 13 و 16 به بعد اوج کاری ماست، ما کسبه باید در این اوقات کار کنیم که بتوانیم قسط‌های سنگین‌مان را بپزداریم، دولت که بی‌محابا فرمان قطعی‌های اجباری برق اصناف را صادر می‌کند، آیا اقساط کسبه‌ را هم پرداخت خواهد کرد؟

کسبه زنجان در روزهای اخیر از قطعی‌های مکرر برق که رخ می‌دهد، به شدت گلایه دارند.

یکی از کسبه‌ها به صدای زنجان می‌گوید: «چرا ساعت خاموشی باید ساعت 5 تا 7 عصر باشد؟ درست همان ساعتی که مشتری زیاد است. قطعی برق آن هم در شهری مثل زنجان که نه مردم از کولر گازی استفاده می‌کنند و نه بخار (به علت آب و هوای خنک این روزها) بسیار ناراحت‌کننده است، بسیاری از صنوف نظیر سوپرمارکتی‌ها و فروشنده‌های مواد پروتئینی و گوشت نیازمند برق هستند تا مواد غذایی فاسد نشوند، فروشندگان تاسیسات آشپزخانه، آرایشگران که نیازمند برق هستند تا بتوانند فعالیت داشته باشند، کافی‌نت‌ها که بتوانند بدون هیچ استرسی پاسخگوی مشتریان خود باشند.»

مردم و کسبه از قطعی برق به شدت نگران هستند و می‌گویند که این وضعیت فقط منجر به افزایش استرس و اختلال در برنامه‌ریزی‌های روزمره‌شان می‌شود.

زهرا یکی از شهروندان زنجانی هم با بیان اینکه مسئولان باید، پاسخگوی گلایه‌مندی مردم در مورد قطعی برق باشند، ادامه می‌دهد: متاسفانه برخی از این مسئولان خود را سرگرم راه‌اندازی و تبلیغ پویش رعایت الگوی مصرف انرژی کرده‌اند و یادشان رفته که سر این برنامه‌های به اصطلاح فرهنگی، کسبه و مردم متضرر شده‌اند.

تعمیرات نیروگاهی یکی از دلایل خاموشی‌ها

اگرچه مدیر عامل توانیر گفته است با توجه به اینکه در سال گذشته بخشی از تعمیرات نیروگاه‌ها به دلیل محدودیت‌هایی که در سوختی به سال جاری موکول شد که نیازمند تعمیرات بودند زیرا نزدیک به ۳۰ درصد از نیروگاه‌های کشور عمر بالایی دارند که نیازمند تعمیرات هستند.

به گفته وی، یکی از اقدامات صورت گرفته تولید از نیروگاه‌های اتمی بود که در تیر و مرداد وارد مدار می‌شود زیرا به دلیل عملیات تعویض سوخت این نیروگاه را از مدار خارج کردیم تا بتوانیم از این ظرفیت در تیر و مردد استفاده کنیم همین امر موجب شد که ظرفیت تولید ما پاسخگوی میزان مصرف نباشد.

اما مسعود مرادی مدیر عامل شرکت‌های نیروگاهی ایران چندی پیش در گفتگو با رسانه‌ها با اشاره به اینکه ۱۰۷ هزار مگاوات برنامه تعمیرات در دستور اجرا وجود دارد، گفت: در حوزه برق حرارتی ۱۰۷ هزار مگاوات برنامه تعمیراتی پیش رو داریم.

وی ادامه داد: پیش بینی می‌کنیم برنامه تعمیراتی نیروگاه‌های حرارتی تا پایان اردیبهشت ماه به پایان برسد و تمامی واحدها برای پیک سال آینده در مدار باشند.

این موضوع به معنای آن است که زمان مقرر برای اتمام تعمیرات نیروگاهی اردیبهشت ماه بوده و نیمه دوم فروردین ماه حتی این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است تعمیرات بیش از موعد مقرر به پایان برسد، اضافه کرد: به نظر نمی‌رسد تعمیرات این واحدها به زمان بیشتری نیاز داشته باشد و بر اساس برنامه‌ریزی های انجام شده در کوتاه‌ترین زمان به پایان می‌رسد.

مرادی اضافه کرد: با تزریق نیرویی که بر روی سایت‌ها انجام می‌شود و شیفت‌هایی که در نظر می‌گیریم به عنوان مثال اگر واحد بخار ۹۰ روزه داریم باید در همین موعد مقرر انجام و به اتمام برسد. البته قطعاً نیاز به همراهی مردم داریم.

تکمیل پروژه‌های نیمه تمام حوزه برق منطقه‌ای

به گزارش صدای زنجان؛ بهمن ماه سال 1403 بود که مدیرعامل برق منطقه‌ای زنجان تکمیل طرح‌های این شرکت را در راستای تقویت شبکه برق استان و تأمین انرژی پایدار در فصول گرم سال دانست و با تأکید بر اهمیت تأمین به موقع منابع مالی برای اتمام این پروژه‌ها گفت: با تخصیص اعتبارات لازم، تمامی این طرح ها قبل از اوج بار تابستان ۱۴۰۴ به بهره‌برداری خواهد رسید که این امر نقش مهمی در پایداری شبکه برق استان و آمادگی برای گذر از تابستان خواهد داشت.

با این وجود برخی از کسبه و بازاریان و حتی مردم عادی می‌گویند که زمستان سال قبل نیز برخی مسئولان وعده بهبودی وضعیت انرژی در سال جاری را دادند اما محقق نشد!

ناترازی برق از ۲۰ هزارمگاوات عبور می‌کند

آنطور که وزیر نیرو گفته امسال ناترازی برق از ۲۰ هزار مگاوات عبور می‌کند، عددی درخور توجه چرا که سال گذشته با ۱۷ هزار مگاوات ناترازی برق امسال با توجه به اینکه رشد ۶ درصدی مصرف برق در ابتدای سال دست کم باید باید منتظر ناترازی ۲۵ هزار مگاواتی برق باشیم.

البته وزیر نیرو در بخش دیگر صحبت‌های خود گفته است در فصل گرم سال ۳۵ هزار مگاوات به تقاضای برق کشور توسط کولرها و سامانه‌های برودتی افزوده می‌شود که از کل مصرف برق چند کشور همسایه بیشتر است. که به معنای نشانه گرفتن مردم از سوی مسئولان است.

با این حال بهمن سال ۱۴۰۳ بود که علی آبادی در اظهاراتی گفته بود من انتظار دارم تابستان سال آینده مردم دیگر شاهد بی‌برقی نباشند ولی همانطور که در خبرها امده است شاهد انتشار جداول جدید خاموشی در سال ۱۴۰۴ هستیم.

نکته دیگر این است که اگرچه مدیر عامل شرکت توانیر نیز تعمیرات نیروگاهی را علت خاموشی‌ها دانسته است، اما مشخص نیست این خاموشی‌ها برای کدام استان‌ها و تا چه زمانی ادامه دارد.

مردم دیگر تحمل ندارند! مگر هر ماه و هر فصل قطعی برق می‌شود؟

سیدمحمد علویون، عضو هیئت امنای بازار تاریخی زنجان هم با اشاره به گلایه کسبه و بازاریان از قطعی‌های برق عنوان می‌کند: بازاریان و کسبه فرقی نمی‌کند فعالان داخل بازار تاریخی و سایر صنوف در هر نقاط از شهر زنجان بابت وضعیت اقتصادی خسته بوده و گلایه‌مندند از صنف فروشندگان تاسیسات و لوازم برق بگیرید تا سوپرمارکتی‌ها، قنادان، آرایشگران!

علویون با اشاره به سقف پوشیده بازار تاریخی زنجان و طاق‌های موجود به صدای زنجان می‌گوید: در اوقات روز، بازاریان به ناچار چراغ‌های واحدها را روشن نگه می‌دارند چرا که نور کافی در بازار نیست. از سوی دیگر اغلب بازاریان، در واحدهای اجاره‌ای مشغول به کارند، تصور کنید این کسبه بابت مسائل اقتصادی و اجاره بها فشار روانی را تحمل می‌کنند از سویی دیگر با قطعی‌های مکرر برق مواجهند و مشتریانی که در ساعات خاموشی از دست می‌دهند.

عضو هیئت امنای بازار تاریخی زنجان از مسئولان می‌خواهد تا ساعات 14 الی 16 را زمان خاموشی برق بازار و واحدهای تجاری و صنفی در نظر بگیرند تا هم برنامه مربوط به رعایت الگوی مصرف برنامه‌ریزان عملی شود و هم کسبه و بازاریان خسارت آنچنانی نبینند چرا تبعات ناشی از خاموشی‌ها بیشتر خواهد شد.

علویون کشیده شدن خاموشی‌های تابستان به زمستان و فصول گرم سال را منطقی ندانسته و عنوان می‌کند: قرار نیست تحت هر عنوانی، مردم به مضیقه بیفتند و پاسخ مسئولان امر نیز این باشد که «مردم تحمل کنید!». مردم با همه خسارتی که از ناحیه همین برنامه‌های مسئولان در امور اقتصادی و انرژی متحمل شده‌اند، دیگر تحمل ندارند! مشکلات مردم یکی دوتا نیست و با انواع اقسام مشکلات روحی روانی مالی درگیرند و از هر طرف، مسائل موجود مردم را احاطه کرده‌اند. در حال حاضر در ماه اردیبهشت قرار داریم، نه سرد است تا نیازی به استفاده از وسایل گرمایی داشته باشیم و نه گرم است که از کولر استفاده کنیم. امیدواریم مسئولان فکری به حال مردم کنند! مگر هر ماه و هر فصل قطعی برق می‌شود؟

پاییز و زمستان سال گذشته، نبود سوخت که به معنای کاهش گازرسانی و نبود ذخیره گازوئیل و مازوت است، علتی بود که بار‌ها مجموعه وزارت نیرو با توسل به آن قطعی برق برنامه‌ریزی شده را بر بخش خانگی، تجاری و صنایع اعمال کرد. در فصل زمستان این عامل به دلیل سردی هوا و کاهش گازرسانی به نیروگاه‌ها با اغماض پذیرفته می‌شد گرچه در همان زمان نیز وزارت نفت بار‌ها آن را تکذیب کرده و اعلام کرد که نه تنها سوخت‌رسانی کاهش نیافته بلکه نسبت به سال گذشته میزان تحویل سوخت به نیروگاه‌ها چندبار رکورد زده است.

اما بهانه خاموشی‌های اجباری به پاییز و زمستان سال گذشته محدود نشد و وزارت نیرو در ماه اول سال نیز مجددا با ارسال پیامک‌هایی اعلام کرده است که قطعی برق برنامه‌ریزی شده اتفاق میفتد و علت آن هم نبود سوخت کافی در نیروگاه‌ها است. دلیلی که منطقی به نظر نمی‌رسد؛ زیرا همانطور که گفته شد سردی هوا باعث کاهش گازرسانی به نیروگاه‌ها می‌شود، اما حال که دمای هوا افزایش پیدا کرده و به طبع آن مصرف گاز در کشور نیز کاهش پیدا کرده، چرا نیروگاه‌ها از سوخت کافی برخوردار نیستند و مردم باید متحمل قطعی برق شوند؟ سوال اینجاست که دعوای وزارت نفت و نیرو به عنوان تنها متولیان تامین انرژی کشور تا کی ادامه دارد و شهروندان تا چه زمانی باید این شرایط را تحمل کنند؟

انتهای پیام/

 

اقدام کننده: مسئول تحریریه

صدای زنجاننیروگاهبرقلیلا محمدی
sedayezanjannews.ir/nx15034


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»